Managed hosting door True

David Gilmour neemt het op voor hacker

 

Samen met Bob Geldof en Chrissie Hynde heeft gitarist/zanger David Gilmour van Pink Floyd een nieuwe versie van het nummer "Chicago" van Graham Nash ingeblikt om daarmee steun te betuigen aan de Britse computerhacker Gary McKinnon, wiens uitlevering aan de VS zwaar ter discussie staat.

De werkloze Brit Gary McKinnon kraakte tussen 2001 en 2002 vanuit zijn woning in Londen bijna 100 computers van het Amerikaanse leger, luchtmacht, marine, het Pentagon en van het ruimtevaartbureau NASA. De VS willen zijn uitlevering, maar volgens zijn advocaten zijn de gevolgen daarvan "buiten proportie". McKinnon, die volgens de website aan een vorm van autisme lijdt, vecht die uitlevering al zeven jaar aan.

Om hem een hart onder de riem te steken en als oproep tot de Amerikaanse president Barack Obama "om Gary McKinnin weer een normaal leven te geven" heeft David Gilmour de klassieker "Chicago - Change The World" van Graham Nash opnieuw opgenomen. De tekst is met toestemming van Nash, die zelf Gilmour heeft bijgestaan bij zijn laatste solo-album en -tournee, herschreven door de moeder van de computerhacker. Gilmour kreeg medewerking van zanger Bob Geldof en zangeres Chrissie Hynde (Pretenders).

De song is mits een schenking down te loaden van op de website http://www.londontv.net/freegarymckinnon.html. Wie niets wil geven kan zowat een halve minuut gratis luisteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3008248). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.