Managed hosting door True

Microsoft op schema met anti-virussoftware

 

Microsoft ligt op schema met haar plannen om anti-virussoftware te leveren en daarmee de concurrentie aan te gaan met Symantec en McAfee. De einddatum van dit schema wordt echter niet meegedeeld.

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters, dat zich baseert op uitspraken van Mike Nash, directeur van de beveiligingsdivisie van Microsoft. Volgens Nash ontwikkelt Microsoft software voor het beveiligen van Windows-gebaseerde pc’s tegen wormen en virussen. ‘We zijn nog steeds van plan om ons eigen anti-virusproduct te leveren,’ aldus Nash.
Gevraagd of dit de verkoop van concurrerende producten zoals McAfee en Symantec’s Norton productlijn zou schaden, zei Nash dat Microsoft haar eigen anti-virussoftware onafhankelijk van Windows gaat verkopen.
Concurrenten geven in hun kwartaalrapporten al enige tijd blijk van de vrees dat Microsoft zou overwegen om anti-virusfuncties te integreren in het Windows-besturingssysteem en daarmee hun markt zou ondermijnen. Dinsdag publiceerde Symantec echter een officiële verklaring om de concurrent welkom te heten. ‘Hoewel het oud nieuws is dat Microsoft de markt voor anti-virussoftware wil betreden, is Symantec blij om te horen dat het bedrijf van plan is om eerlijke concurrentie aan te gaan met een zelfstandig product,’ aldus de verklaring. ‘Met een gelijk speelveld zullen alle leveranciers concurreren voor marktaandeel gebaseerd op wat klanten geloven dat het beste product is.’
Microsoft betrok de anti-virustechnologie vorig jaar met een overname van het Roemeense GeCAD Software, als onderdeel van haar ‘Trustworthy Computing’-strategie. Deze strategie moet leiden tot een versterking van de veiligheid en betrouwbaarheid van haar software. Nash kon geen datum noemen voor de geplande introductie van Microsoft’s anti-virussoftware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/299255). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.