Managed hosting door True

Malware misbruikt Video ActiveX-element

 

Hacker

Microsoft waarschuwt voor een lek in het Video ActiveX-besturingselement, waarmee internetgebruikers via Internet Explorer naar video's kunnen kijken. Kwaadwillenden kunnen via de kwetsbaarheid de controle over computers overnemen. Er circuleert al malware die dat doet. Vooral Windows XP-en Windows Server 2003-gebruikers lopen gevaar. Er is nog geen patch beschikbaar.

ActiveX-besturingselementen zijn downloadbare softwareonderdelen die de functionaliteit van Internet Explorer vergroten door middel van gebruikersinterface-elementen zoals pop-up menu's, knoppen, enzovoort.

In het weekend van vier en vijf juli werd een netwerk van gekaapte Chinese websites ontdekt waarop malware is geïnstalleerd die misbruik maken van het lek. Deze malware probeert een downloader te installeren, waarmee nieuwe malware kan worden geïnstalleerd.

ActiveX-besturingselement uitschakelen
Microsoft raadt Windows XP-en Windows Server 2003 aan om de ondersteuning voor het Video ActiveX-besturingselement uit te schakelen. Windows Vista en Windows Server 2008-gebruikers zijn over het algemeen beschermd tegen het lek, doordat Internet Explorer onder deze besturingssystemen standaard strenger is beveiligd. Desondanks adviseert Microsoft ook hen om dezelfde maatregel te nemen: het uitschakelen van de ondersteuning voor het Video ActiveX-besturingselement.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2988653). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.