Managed hosting door True

Kaspersky parkeert malware in 'groene zone'

 

De nieuwe versie 2010 van Kaspersky Internet Security en Anti Virus bevat een 'groene zone' waarin malware kan worden geïsoleerd.

In de niet aflatende strijd tegen oude en nieuwe gevaren, combineert de Russische bouwer van securityproducten, Kaspersky Lab, drie mechanismen in zijn nieuwe producten voor consumenten. Naast een 'urgent detection system' met een snelle controle (onder meer op basis van informatie uit de 'cloud') en blokkering van mogelijk gevaarlijke software, werd ook een 'groene zone' ingebouwd.

Concreet is dit een 'sandbox' (een 'virtuele machine') waar code los van het onderliggende systeem kan worden gedraaid (wat zich in deze vorm minder leent voor gebruik in bedrijven, als die strikte beperkingen opleggen rond het installeren van toepassingen). De 'groene zone' kan worden aangewend in combinatie met MS Internet Explorer (v6 en hoger), Firevox (v2 en hoger) Chrome (alle versies), Opera en Safari voor Windows.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2983658). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.