Managed hosting door True

F-Secure en KPN breiden samenwerking uit

 

F-Secure en KPN, de grootste mobiele operator in Nederland, hebben hun samenwerking op het gebied van beveiligingsoplossingen met de bescherming van smartphones uitgebreid.

KPN is de eerste in Nederland die zijn gebruikers een volledig geïntegreerde beveiligingsoplossing aanbiedt met een combinatie van vaste en mobiele beveiliging in één pakket.

Samu Konttinen, Vice President van F-Secure's Mobile Solutions Business Unit, zegt: "Smartphones zijn een geïntegreerd deel geworden van zakelijke netwerken door het dagelijkse gebruik van VPN en push-email oplossingen. Smartphones dienen als onderdeel van de bedrijfs IT-infrastructuur beschermd te worden waar diverse beveiligingsvoorschriften van kracht zijn. ‘As a service' biedt KPN het Nederlandse zakenleven nu de mogelijkheid om bedrijfsdata makkelijk en efficiënt te beschermen."

Richard Nijhoff van KPN ‘Software Online' zegt hierover: "We zijn zeer blij dat we onze zakelijke klanten nu een volledige, all-in-one F-Secure beveiligingsoplossing kunnen bieden. Dit betekent dat zakelijke breedband- en mobiele gebruikers voor al hun beveiligingsbehoeften bij KPN terecht kunnen."

Smartphones bevatten vaak zeer vertrouwelijke informatie waaronder berichten, emails, zakelijke projecten en andere waardevolle gegevens. F-Secure Mobile Security biedt smartphonegebruikers nu de mogelijkheid hun toestel ten volle te benutten, zonder dat ze zich hierbij zorgen hoeven te maken over de bedrijfsprivacy, waarbij de dataveiligheid ook wordt gewaarborgd wanneer een toestel is gestolen of verloren.

KPN-klanten kunnen hun licentie makkelijk beheren met de mobiele Service Management Interface via de web services van KPN. F-Secure Mobile Security bevat onder meer de beproefde anti-virus en firewall-mogelijkheden, maar ook een nieuwe anti-diefstal feature met remote lock, remote wipe en theft control-functionaliteiten.  

Remote lock kan worden ingezet om het toestel te meteen te ‘locken', waarbij door middel van het versturen van een SMS-bericht alle informatie op het toestel gemakkelijk en snel kan worden geblokkeerd. De theft control-feature wordt geactiveerd, wanneer de SIM-kaart wordt gewisseld. Het toestel wordt dan geblokkeerd. Door het sturen van een SMS-bericht is het ook mogelijk om alle informatie op het toestel in een klap te wisse

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2939607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.