Managed hosting door True

Microsoft Stirling loopt vertraging op

 

Het Microsoft Forefront-team dat werkt aan het geïntegreerde securitypakket Stirling zegt dat dat ten vroegste eind dit jaar mag verwacht worden.

Aanvankelijk was gemeld dat Stirling in de eerste helft van dit jaar zou gelanceerd worden. Nu spreekt het team van "het vierde kwartaal van 2009".

Stirling is de codenaam voor het securitypakket dat Microsofts Forefront Client Security, Forefront Security for Exchange Server, Forefront Security for SharePoint, het nieuwe Internet Security and Acceleration Server (ISA Server) - nu Forefront Threat Management Gateway geheten - en vooral ook een centrale beheerconsole omvat. De publieke beta van Stirling werd onlangs gelanceerd. De release candidate komt er kort voor de uiteindelijke lancering.

Redenen voor de vertraging zijn volgens het Forefront-team extra ontwikkelingsinspanningen rond 'Dynamic Signature Service', gedragsgebaseerde technologie om betere bescherming te bieden tegen zero day-aanvallen. Ook kreeg Microsoft de vraag van klanten om meer interoperabiliteit in te bouwen in de functie 'Security Assessment Sharing' (SAS). Die correleert securityvoorvallen in verschillende Forefront-producten en producten van derden aan elkaar, om beheerders meer inzicht te bieden.

In het vierde kwartaal van dit jaar zouden Forefront Server Security for Exchange en Threat Management Gateway worden gelanceerd. De beheerconsole, Forefront Client Security 2.0 en Forefront Security for SharePoint zullen voor de eerste helft van 2010 zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2919796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.