Managed hosting door True

Oplichter actief in Nederlandse reseller markt

 

Opnieuw is de vermoedelijke oplichter die zich David Bentiley noemt actief in Nederland. Ditmaal werd het bedrijf M-Comp benaderd om een groot aantal notebooks en mobiele telefoons te leveren.

Onder meer dankzij een artikel van de Deense CRN waarin voor Bentiley wordt gewaarschuwd besloot directeur Michel van Limmeren niet met hem in zee te gaan.

Meneer Bentiley, die volgens Van Limmeren slecht Engels spreekt met een vermoedelijk Afrikaans accent, benaderde M-Comp met het verzoek laptops en mobiele telefoons met Nederlandse software te leveren. Omdat hij zogenaamd werkte voor een Engelse firma (Bugbusters, onderdeel van Flint Distribution), vertrouwde Van Limmeren de zaak niet. Hij vroeg zijn distributeur wel om de hardware onder voorbehoud voor hem te reserveren, maar besloot voor het definitief plaatsen van de order de betaling door Bentiley af te wachten.

Bentiley stuurde nog wel een officieel uitziend overschrijvingsbewijs van de Barclays bank in Engeland maar toen Van Limmeren het informatienummer dat hierop vermeld stond belde kreeg hij opnieuw een slecht Engels sprekende man aan de lijn. Navraag bij het hoofdkantoor van Barclays leerde dat het telefoonnummer niet door de bank gebruikt wordt. Nadat Van Limmeren Bentiley liet weten alleen te leveren na betaling vernam hij niets meer van de man.

In februari werd het Nijmeegse NMA ICT Solutions ook al benaderd door een man die zei te werken voor Flint Distribution. Directeur Jos Piepenbrock kwam er na enig onderzoek achter dat deze firma wel bestaat maar niets met de offerteaanvraag te maken heeft. Volgens een woordvoerster van het bedrijf heeft NMA verder niets meer vernomen van de vermeende oplichter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2910799). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Deze grapjas had ons ook benaderd en we hadden zijn aanvraag afgewezen.
Tevens vraagt hij ook andere firma naam geprobeerd een offerte op te vragen.

Heeft bij ons ook geprobeerd om laptops los te krijgen. Mede door een betalingsbevestiging vanuit een Russische bank.....?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.