Managed hosting door True

SRC Secure Solutions koopt sources

 

SRC Secure Solutions uit Amstelveen heeft begin maart 2009 de rechten en sources van de IBM i-softwareproducten Menu400 en TaskManager verworven.

De leverancier en reseller verwacht hierdoor nog beter te kunnen inspelen op de security- en compliancebehoeften van bijvoorbeeld banken, verzekeraars en groothandelaren die hun coreprocessen op een IBM Powers Systems (System i, iSeries) hebben draaien. SRC Secure Solutions heeft Menu400 en TaskManager gecompileerd voor versie 6.1 van IBM i (i5/OS). De producten zijn een aanvulling op de oplossingen voor datasecurity, securitycompliance en monitoring voor IBM i die SRC Secure Solutions in de Benelux al op de markt brengt: SecureZIP for i5/OS van PKWARE®, SkyView Risk Assessor en SkyView Policy Minder van SkyView Partners, Pager/Control van Escherware en de Halcyon Software System Management Suites.

Al vanaf de jaren negentig bieden Menu400 en TaskManager bedrijven en organisaties vergaande mogelijkheden om de toegang tot hun System i-systemen adequaat te organiseren en te beveiligen. Ze fungeren als een schil boven alle applicaties en geven ICT- en securitymanagers op elk moment inzage in de lijst van geactiveerde gebruikers, hun status en hun activiteiten op de systemen. Dit geldt voor interne en externe medewerkers, maar ook voor gebruikers die direct via het web of via secured lijnen zoals vpn rechten hebben voor applicaties op een System i. De autorisaties zijn eenvoudig aan te maken en te onderhouden en kunnen snel worden beperkt en op elk moment worden geblokkeerd. De wijzigingen worden in een mutatieverslag verwerkt en kunnen automatisch naar een opgegeven e-mailadres worden verstuurd.

Bij een aantal klanten functioneert Menu400 en TaskManager naast SecureZIP for i5/OS. Die klanten kunnen hun data daarmee tijdens opslag en tijdens een uitwisseling via het internet volledig automatisch comprimeren en secure encrypteren. Bij andere klanten werken de pakketten naast de security-compliancepakketten SkyView Risk Assessor en SkyView Policy Minder. SkyView Risk Assessor vergelijkt de security-compliancesettings van een bedrijf met de securitycompliance van een aantal representatieve ‘Best Practises'. SkyView Policy Minder biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om het eigen security-compliancebeleid in de systemen vast te leggen en realtime of volgens een vast schema te laten controleren.

De aan de laatste versie van i5/OS aangepaste versies van Menu400 en TaskManager worden door SRC Secure Solutions minimaal de komende twee jaar onderhouden en ondersteund. Tijdens deze periode gaat het bedrijf op basis van deze pakketten in eigen beheer iTaskManager ontwikkelen. Dit product wordt qua functionaliteit gebaseerd op Menu400 en TaskManager en krijgt daarbij onder andere een moderne gebruikersinterface en een uitgebreide beheermodule met de rechten van gebruikers. Bedrijven en organisaties die nu gebruikmaken van Menu400 en TaskManager kunnen inbreng leveren bij de verdere ontwikkeling.

SRC Secure Solutions, The Power Triangle
Het in 2008 opgerichte SRC Secure Solutions is de rechtsopvolger van bedrijven als SRC Advies & Beheer en SRC Software bv. SRC ontwikkelt al bijna vijftien jaar in eigen beheer software voor het monitoren van systemen, het beheren van de rechten van gebruikers in systemen en de datacommunicatie tussen interne en externe systemen.
Bovendien is SRC Secure Solutions value added reseller van de Amerikaanse softwarebedrijven PKWARE®, SkyView Partners en Shavlik, het Engelse softwarebedrijf Halcyon Software en het Nederlandse softwarebedrijf Escherware.

PKWARE, The YES! Security Company ontwikkelt platformonafhankelijke software voor het comprimeren, encrypteren en verzegelen van bestanden op basis van PKI-certificaten;
SkyView Partners, The leader in Security Compliance and Management tools for IBM i and i5/OS ontwikkelt software voor het volledig automatisch in compliance brengen en houden van de System i-systemen;
Shavlik, The Simply Secure Company ontwikkelt o.a. software voor patch management en het volledig automatisch in compliance brengen en houden zijn van Windows Server/Windows Desktop-systemen.
Halcyon Software en Escherware ontwikkelen resp. software voor het system management van nagenoeg alle hardwaresystemen en het monitoren van System i-systemen.


SRC Secure Solutions verzorgt naast de marketing en verkoop ook de inrichting en configuratie, het onderhoud en de support van de software. SRC Secure Solutions werkt samen met partners zoals AP/400 en Inter Access voor de organisatorische aspecten van een inrichting, de technische aspecten en aanpassingen van systemen en de ontwikkeling, het testen en het beheren van benodigde interfaces.

Bekende klanten van SRC Secure Solutions zijn ABN AMRO, Centric, CZ, Deutsche Bank, Getronics, Fortis, ING, diverse uitvoeringsorganisaties, Office Depot, SD Worx en SOCMUT.

Meer informatie is te vinden op www.srcsecuresolutions.eu

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2903342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.