Managed hosting door True

Microsoft introduceert beveiligingssoftware

 

Microsoft gaat in het najaar software verkopen voor netwerkbeveiliging die vooraf op computers geïnstalleerd wordt.

Hiermee gaat Microsoft de concurrentie aan met leveranciers van security appliances. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters vanaf de jaarlijkse Microsoft TechEd-conferentie in San Diego. Microsoft heeft strategische partners zoals HP en Network Engines al bereid gevonden om de software in hun producten te integreren. De beveiliginssoftware komt in het derde kwartaal van dit jaar op de markt onder de naam Internet Security and Acceleration (ISA) Server software.
Microsoft begeeft zich op een markt die momenteel gedomineerd wordt door leveranciers van beveiligingssoftware zoals CheckPoint en SonicWall die zogenoemde ‘appliances’ leveren, genetwerkte computers die veelal automatisch geupdate en geconfigureerd worden en direct aan netwerken verbonden worden om deze te beveiligen tegen aanvallen en veilig internetverkeer mogelijk maken.
Volgens Jonathan Perera, senior director van Microsoft’s security technology unit, zal de nieuwe software ‘out of the box’ werken zonder complexe installatieprocedures. ‘Het is echt de eerste kant-en-klare oplossing die we gaan leveren als security appliance.’
Op de conferentie werd getoond hoe de ISA Server binnen drie minuten op een HP blade server geïnstalleerd werd. ISA Server 2004 zal in het derde kwartaal van 2004 op de markt verschijnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/288466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.