Managed hosting door True

Radware neemt deel van Nortel over

 

Nortel verkoopt bepaalde delen van zijn Application Delivery portfolio aan het Israëlische Radware. Hendo Weernink, directeur van distributeur Exclusive Networks, juicht de overname toe.

Het gaat onder meer om de application switchtechnologie die Nortel in 2000 binnenhaalde met de overname van Alteon WebSystems. Radware zal de technologie dan ook verkopen onder de naam Radware Alteon.

Nortel praatte al sinds eind 2008 met Radware en tal van andere partijen over een overname van de Alteon-divisie. Israëlische bronnen spraken toen over een prijs tussen 30 en 50 miljoen dollar. Maar toen Nortel bescherming tegen bankroet aanvroeg (Chapter 11), zakte de prijs fel. Daardoor wilde Nortel vaart zetten achter de verkoop. Canadese media spreken nu van een prijs van 17,65 miljoen dollar.

Nortel is nog wel verplicht andere bieders de kans geven boven het Radware-bod te gaan. Het bedrijf hoopt dat de deal rond is in april.

Hendo Weernink, directeur van distributeur Exclusive Networks, is in Nederland de exclusieve distributeur van Radware. "Wij zullen daarom als het nieuwe contact fungeren voor de Nortel -Alteon product range in Nederland. De IPO van Alteon Websystems was in 1999 een van de meest succesvolle IPO, waarna in 2000 Nortel hen gekocht heeft. Wij zijn in ieder geval blij met de acquisitie door radware daar  er veel gebruikers zijn van deze Alteon apparatuur in Nederland."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2876284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.