Managed hosting door True

Symantec wil surfers via virtualisatie beschermen

 

Het onderzoekslab van Symantec werkt aan een virtuele browseromgeving die zich aanpast aan het surfgedrag. Symantecs idee is niet nieuw. Zo kocht Google in 2007 het Californische bedrijf Green Border, dat virtualisatie gebruikte om veilige zones te creëren voor internetgebruikers.

Beveiligingsleverancier Symantec wil virtualisatie inzetten om websurfers te beschermen. Het onderzoekslab van het bedrijf werkt aan een virtuele browseromgeving die zich aanpast aan het surfgedrag. ‘Vibes' kan drie verschillende virtuele machinesessies starten. Er is er één voor ‘normaal' surfgedrag.

Wanneer Vibes merkt dat de gebruiker een SSL-sessie start (Secure Sockets Layer, een encryptie- en authenticatieprotocol voor onder andere internetbankieren), schakelt de virtuele omgeving om naar een extra beveiligde ‘trusted' modus. Wanneer de gebruiker applicaties downloadt en start vanaf het web, plaatst Vibes deze applicatie in een afgesloten omgeving, zodat eventuele beveiligingsproblemen binnen de perken blijven.

Idee is niet nieuw
Symantecs idee is overigens niet nieuw. Zo kocht Google in 2007 het Californische bedrijf Green Border, dat virtualisatie gebruikte om veilige zones te creëren voor internetgebruikers.

Vibes bevindt zich nog in de ontwikkelfase. Het is onbekend of de software ooit als standalone product op de markt zal komen. Volgens de beveiligingsleverancier zal de techniek echter zeker opduiken binnen toekomstige productlijnen.

Het huidige prototype draait op VMWare onder Linux. Volgens Symantec is het echter weinig werk om Vibes over te zetten naar andere virtualisatieplatformen en besturingssystemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2835692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.