Managed hosting door True

Microsoft dicht IE-gat

 

Microsoft komt nu toch met een patch voor het vorige week ontdekte security-gat in Internet Explorer. Het gat in die webbrowser is dermate ernstig dat de softwareproducent met een patch komt vóór zijn volgende patchronde.

Microsoft wijkt nu met een patch voor Internet Explorer (IE) af van zijn maandelijkse ritme voor patches. Een beveiligingsgat in die webbrowser dat vorige week is ontdekt, noopt de softwareproducent tot voortijdig dichten. Het security-gat is namelijk vrij ernstig en raakt alle versies van Microsofts marktdominante webbrowser.

Windows besmet

Malware die misbruik maakt van dit gat, waart al rond op internet. Sinds afgelopen weekend is dit flink toegenomen. Windows-gebruikers hoeven maar een malafide of besmette website te bezoeken om besmet te raken. Kwaadwillenden kunnen dan pc's overnemen, wachtwoorden en creditcardgegevens buitmaken en de gekaapte pc's inzetten voor de verspreiding van meer malware of ook spam.

Volgens security-leverancier Trend Micro zijn er zeker tienduizend websites geïnfecteerd met malware die de pc's van bezoekers dan weer pakt via dit gat in IE. Microsoft meldt zelf dat er naar schatting nu zeker twee miljoen pc's wereldwijd zijn besmet. De softwareleverancier komt nu met een patch vóór de volgende patchronde en heeft beheerders dit vooraf al gemeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2812942). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.