Managed hosting door True

Sophos publiceert Security Report 2009

 

Sophos publiceert zijn jaarlijkse Security Report met enerzijds een volledig en gedetailleerd overzicht van alle internetbedreigingen die we het voorbije jaar op het toneel hebben zien verschijnen en anderzijds een blik achter de schermen van wat Sophos in 2009 verwacht.

Marnix van Meer, directeur Sophos Benelux, becommentarieert dit internationale onderzoek: "Een korte blik in de keuken van SophosLabs laat zien dat er elke minuut 13 geïnfecteerde websites gevonden worden, 4 websites met spamcampagnes, 14 verdachte bestanden en 4 scareware emails. Dat terwijl ondertussen ook nog eens 97% van alle email spam blijkt te zijn. Het ICT landschap van computers, smartphones, webservers, social networks en blogsites wordt o.a bevuild met scareware, SQL injecties, malware en spam."

"20 jaar geleden zag de eerste worm eenzaam en alleen het levenslicht, nu is het een internationale ICT dierentuin waar geld en cybercrime voor steeds meer gemuteerde dreigingen zorgen. Zo wordt spam verzonden vanuit 240 landen, hosten 150 landen geïnfecteerde websites en wordt malware in maar liefst 44 verschillende talen geschreven."

"Ondertussen verliezen gebruikers steeds vaker vertrouwelijke data en weten ze via ‘anonymizing proxies' de beveiliging en het beleid te omzeilen. Het jaar 2009 brengt misschien niet veel nieuws maar vooral nog meer van hetzelfde, maar dan net even anders...."

Meer informatie: www.sophos.com/securityreport2009

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2804057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.