Managed hosting door True

'Malware misbruikt sociale netwerken'

 

PandaLabs voorspelt dat malware in 2009 steeds vaker sociale netwerken gebruikt om vertrouwelijke gegevens van internetgebruikers te achterhalen. Het malware-detectielaboratorium van Panda Security verwacht ook een toename van de hoeveelheid klassieke malware.

PandaLabs voorspelt dat wormen en kwaadaardige codes volgend jaar steeds vaker sociale netwerken gebruiken om vertrouwelijke gegevens van internetgebruikers in handen te krijgen. Hoe groter het sociale netwerk, hoe interessanter het is voor cybercriminelen om daar hun malware te verspreiden.

Daarnaast verwacht PandaLabs een stijging in het gebruik van ‘packers' die door cybercriminelen zelf zijn ontwikkeld. Door eigen packers te gebruiken voorkomen cybercriminelen dat antivirusleveranciers bestanden makkelijk kunnen uitpakken en analyseren.

Verder verwacht PandaLabs een stijging van de hoeveelheid klassieke malware, waarbij oude virusvormen als bootvirussen worden gebruikt om Trojans in te verstoppen om zo bankgegevens van computers te stelen. Nieuwe, slimmere technologieën, zoals Collective Intelligence, worden steeds belangrijker om de nieuwste malware-technieken te detecteren. PandaLabs ontving het afgelopen jaar ongeveer 22.000 van dergelijke malware samples.

Van januari tot en met augustus dit jaar detecteerde PandaLabs meer malware dan ooit in zijn geschiedenis. Volgens het lab zijn dit jaar valse antivirusprogramma's de grootste malware-bedreiging geweest.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2795945). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.