Managed hosting door True

Uitbreiding portfolio SpicyLemon: een jaar later

 

Toen distributeur NOD32 zijn naam een klein jaar geleden veranderde in SpicyLemon, kondigde product- en strategiemanager Nienke Ryan aan het portfolio uit te breiden. Van antivirusspecialist wilde SpicyLemon aanbieder van een compleet gamma aan internetsecurity-producten worden.

Tot op heden is alleen de antispamsoftware van Caretaker toegevoegd aan het aanbod. Ryan kondigt aan op korte termijn ook TrustPort Webfilter en een box van SafeProtect te leveren. "Ik wil altijd sneller, maar op zich gaat het goed. Het selecteren van de beste producten kost tijd. We willen alleen maar A-producten en voordat we die verkopen, testen we ze goed."

Partners vergevingsgezind
Niels Rolvink, eigenaar van reseller Capricorn, neemt het SpicyLemon niet kwalijk dat de distributeur het afgelopen jaar nog maar weinig andere lijnen opgetekend heeft. "Ik neem me ook wel eens iets voor waar niets van terecht komt. SpicyLemon levert wel een goede antispamoplossing met Caretaker. Die verkoop ik volop."
Edwin Cools, eigenaar van We-IT, vindt het logisch dat SpicyLemon zich nog altijd vooral bezighoudt met de producten van NOD32. "Als je een product verkoopt waar je helemaal achter staat, dan besteed je daar veel aandacht aan."
Jan Schoonbeek, directeur van Schoonbeek ICT in Emmen, ziet SpicyLemon nog altijd als antivirusspecialist. "En dat moeten ze vooral blijven. Ze hebben de kennis niet in huis om een complete internet-securitydistributeur te worden. Als ze dat willen, moeten ze zoveel specialisten in huis halen dat hun aandacht versnippert. Distributeurs die te groot worden, geven voorrang aan producten waar ze de meeste marge op maken. Dat is voor ons een reden om geen zaken meer met ze te doen."

Angst ongegrond
Volgens Ryan is de angst van partner Schoonbeek ongegrond. "Ik begrijp de angst voor het onbekende, maar die angst is niet realistisch. We laten de support en zaken als seminars over aan de fabrikanten. Daarom hoeven we niet meer mensen aan te nemen. De enige reden waarom we groeien, is het toenemende aantal partners." Margeverschillen kent Ryan niet. "We onderhandelen net zo lang met vendors totdat we zaken kunnen doen onder dezelfde voorwaarden als we gewend zijn."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2712557). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.