Managed hosting door True

Amsterdam heeft geen idee van ICT-kosten

 

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft geen enkel inzicht in zijn uitgaven voor ict. Onderzoekers van adviesbureau McKinsey schatten de jaarlijkse kosten op 70 tot 150 miljoen euro. Een preciezer bedrag hebben zij niet kunnen achterhalen.

De gemeente Amsterdam heeft nauwelijks inzicht in de ict-uitgaven. Er is geen kostenrapportage beschikbaar en de schattingen van de uitgaven voor automatisering bij de gemeente lopen uiteen tussen de 70 en 150 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau McKinsey.

De onduidelijkheid over de kosten komt volgens de onderzoekers doordat de verantwoordelijkheid voor het plannen, implementeren en beheren van ict-systemen sterk decentraal en vaak onduidelijk is georganiseerd. Uit het onderzoek blijkt dat de verantwoordelijkheid voor automatisering binnen de gemeente verdeeld is over meer dan vijftig organisaties en overleggroepen. Door die ingewikkelde ict-organisatie, wordt het grootste deel van de ict-organisatie en budgetten gebruikt voor beheer van bestaande systemen.

In Amsterdam is een wildgroei aan systemen en slecht samenwerkende ict-afdelingen ontstaan. McKinsey: ‘Standaardisatie in de infrastructuur ontbreekt. Slechts driehonderd van de vijftienduizend werkplekken zijn gestandaardiseerd.' De onderzoekers constateren ook dat applicaties nauwelijks op meerdere plaatsen worden ingezet. Naast het gebrek aan interne samenwerking schiet de samenwerking met andere gemeenten, die voor kostenbesparing kan zorgen, tekort.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2699479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.