Managed hosting door True

Westcon stroomlijnt organisatie

 

Distributeur Westcon heeft zijn zaken over het algemeen goed op orde en heeft onlangs zijn organisatie gestroomlijnd. Dit zegt Thuur Tonnaer, directeur van Westcon Group Benelux.

Het bedrijf heeft het overgenomen NOXS en Crane geheel geïntegreerd. De organisatie van de distributeur ziet er nu als volgend uit: Westcon Convergence en Comstor Benelux wordt geleid door Thuur Tonnaer. Rene Klein rapporteert als Sales Director Westcon Convergence Benelux aan Tonnaer. Sinds kort valt naast Avaya, Nortel, 3Com ook Alcatel-Lucent onder Westcon Convergence. Westcon Security wordt geleid door Sander Nieuwstraten. Hij rapporteert aan Willem de Haan van Westcon Europe. Comstor, de Cisco distributie afdeling, wordt geleid door Thuur Tonnaer en de verantwoordelijke sales managers. Verder is de sales organisatie aangepast. Arno Beker is verantwoordelijk voor Avaya. Peter Aarts doet de producten van Packateer, Nortel, Alcatel, 3Com en Extreme Networks. Sales manager Nico Vliex heeft dit bedrijf onlangs verlaten en werkt sinds kort bij reseller Digacom.

Het portfolio van Westcon is onlangs uitbereid met een aantal merken. Sinds kort worden de security oplossingen van SonicWall en het netwerkportfolio van Juniper gedistribueerd. Met de bestaande merken wordt er over het algemeen goede zaken gedaan. Tonnaer: "We zijn van plan de nieuwe overgenomen aanwinsten van Cisco te distribueren zoals de security oplossingen van Ironport. Met Avaya gaan ze zaken heel goed. Met Alcatel-Lucent zien we groei, maar dat kan eigenlijk beter. 2008 wordt het haar van de waarheid. Met 3Com zien we een groei en met Nortel hebben we zelfs een groei van 30 tot 40 procent gehaald, vooral in de midmarket en het enterprise segment. We zien dus in alle lijnen die we distribueren een groei."

Tonnaer zegt dat tussen alle afdelingen van Westcon meer cross-selling moet ontstaan. Zo moeten bijvoorbeeld security oplossingen via Westcon Security worden verkocht in combinatie met een Avaya oplossingen van Westcon Convergence. Op den duur wordt het portfolio uitbereid met meer oplossingen op het gebied van storage, services en SaaS (Software as a Service), aldus Tonnaer. Om zeer grote resellers beter van dienst te zijn wordt gekeken om hen een generieke, over alle Westcon Group business units een account manager toe te wijzen, die als aanspreekpunt fungeert voor de hele Westcon organisatie, aldus Tonnaer. Volgens hem fungeert Westcon als een organisatie die iets toevoegt voor zijn resellers. "We zijn niet de goedkoopste, maar bieden aan onze resellers wel heel veel kennis, support en loyaliteit. Zo organiseren we op 19 juni een strand barbecue voor onze resellers in Scheveningen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2571820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.