Managed hosting door True

Motiv is jarig

 

In juni dit jaar bestaat Motiv tien jaar. Tien jaar waarin het bedrijf een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en zijn portfolio sterk heeft verdiept en verbreed.

Hoewel de IT-wereld ingrijpend is veranderd sinds 1998, blijft Motiv na tien jaar nog steeds uniek in zijn soort. Dankzij visie, geïnspireerde medewerkers
en een voortdurend streven naar vernieuwing profiteren klanten van Motiv vandaag van de beveiliging van morgen. Zelfs de drie klanten van het allereerste uur zijn anno 2008 nog steeds klant. Hoewel de IT-wereld ingrijpend is veranderd sinds 1998, blijft Motiv na tien jaar nog steeds uniek in zijn soort. Dankzij visie, geïnspireerde medewerkers en een voortdurend streven naar vernieuwing profiteren klanten van Motiv vandaag van de beveiliging van morgen. Zelfs de drie klanten van het allereerste uur zijn anno 2008 nog steeds klant.

Belangrijkste reden voor Ton Mooren en Vincent Kalkhoven om Motiv in 1998 op te richten, was de ambitie om ‘stoere dingen te doen'. Kalkhoven: "Wij wilden projecten doen met veel uitdaging, maar waarin ook de funfactor niet ontbrak. Waar anderen in de knoop raakten, wilden wij doorgaan. Vooral dingen doen waar anderen niet uitkwamen. Je kunt dit zien als onze X-factor." Mooren lacht en vertelt: "Samen met een grote, gerenommeerde systems integrator deden we mee aan een offertetraject. Vincent had op drie A4-tjes een vooruitstrevend plan uitgewerkt waarin alles stond. De concurrent kwam met een dik pak van 40 kantjes. We beloofden uiteraard dat wij de klus probleemloos zouden klaren, maar de klant koos toch voor de andere partij. Een jaar later belden ze en mochten we het alsnog doen, omdat het project ondanks de 40 A4-tjes was vastgelopen." Volgens Ton Mooren is Motiv zijn tijd vaak vooruit geweest. "Kort na de oprichting waren we samen met KPN bezig aan ASPACE, een hosted Exchange-omgeving, die overigens nog steeds bestaat. Bij ingenieursbureau DHV installeerden we één van de eerste firewalls, een Raptor 6.0 van Axent Technologies. Zo'n installatie betekende veel handwerk en kostte toen een kleine maand. Nu zijn we inéén of twee dagen klaar en doen we veel op afstand."

Motiv in vogelvlucht

Motiv begon als consultancyorganisatie op het gebied van Microsoft- en Oracle-technologie. Door de opkomst van de webtechnologie kwamen daar na verloop van tijd applicatieontwikkeling voor e-commerce en vormgevingbij. Al gauw mocht Motiv zich specialist noemen in de bouw van intelligente webomgevingen met de nodige koppelingen naar databases en andere backoffice-systemen. Het was bovendien uniek in de wereld van webontwikkeling dat Motiv zelf óók voor ontwerp en vormgeving zorgde. Door de grote vlucht van de internettechnologie kwam er steeds meer aandacht voor databasebeveiliging. "Motiv zou Motiv niet zijn als we deze innovatieve markt niet in zouden stappen", zegt Business Development Manager Bastiaan Bakker. Voordat hij in dienst trad bij Motiv deed hij beveiligingsexpertise op bij KPMG. "De security- markt is inmiddels volwassen en Motiv speelt daar nog steeds een rol van betekenis in. Een belangrijke mijlpaal voor ons was de opdracht vorig jaar voor het bouwen van een portal voor alle partijen in Nederland die zich bezighouden met openbare orde en veiligheid. Justitie, politie, brandweer en andere hulpdiensten hadden ieder hun eigen informatiesystemen en processen. Via de portal kunnen zij nu onderling communiceren en vertrouwelijke informatie uitwisselen."

Beveiliging uit de muur

Een andere mijlpaal van Motiv is de zeer succesvolle introductie van Managed Services. Beveiliging van informatiesystemen wordt steeds veeleisender, ingewikkelder en kost steeds meer tijd. Daarom biedt Motiv zijn klanten een pasklare dienst waarmee zij profiteren van ‘beveiliging uit de muur'. De benodigde systemen (firewalls, antivirus- en antispamoplossingen en dergelijke) worden 24 uur per dag, zeven dagen per week door Motiv gemonitord en beheerd. "Steeds meer bedrijven en organisaties zien de voordelen van uitbesteding van deze specifieke activiteit, omdat het ze veel tijd, aandacht en geld kost", zegt Vincent Kalkhoven. "Zo doet iedereen waar hij goed in is en op zijn eigen locatie."

Op safe spelen

Databeveiliging in de huidige ITwereld vergt een doordachte aanpak. "Daarin ligt nog steeds onze kracht en daar blijven we ons in de toekomst op richten", benadrukt Ton Mooren. "Al in de beginjaren gaven we in het kader van Oracle-consultancy adviezen aan de toenmalige REMU - nu Eneco - over databasebeveiliging. De maatregelen die we toen voorstelden en implementeerden, gelden nu in grote lijnen nog steeds." Motiv heeft ruime kennis op drie gebieden: applicatieontwikkeling en -beheer, databases en infrastructuur. Beveiliging loopt daar als een rode draad doorheen. Beveiliging door middel van firewalls, maar ook het afschermen van databases voor onbevoegden en vanaf het begin ontwikkelen van veilige applicaties. "Op geen enkel niveau mag je ruimte laten voor zwakke plekken. Klanten zoeken daarbij steeds vaker naar specifieke functionaliteit in plaats van producten. Het aandeel van Managed Services zal daarom groeien. Hoe dan ook, we hebben in de afgelopen tien jaar laten zien dat we oog hebben voor wat klanten nodig hebben. Het is dan ook niet voor niets dat onze eerste klanten DHV, KPN en Eneco, nog altijd vertrouwen op onze diensten. Klanten die op safe willen spelen, kiezen voor Motiv."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2570851). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.