Managed hosting door True

Kaspersky Lab introduceert hosted security

 

Kaspersky Lab introduceert op 8 mei zijn hosted security-oplossing in de Benelux. TechAccess is hiervoor gecertificeerd distributeur. De oplossing wordt volledig via het kanaal in de markt gezet.

Kaspersky hosted security is een beheerde, geïntegreerde beveiliging voor bedrijfsnetwerken van elke grootte. Er zijn drie onderdelen: email, internetgebruik en instant messaging (im). Kaspersky's anti-malware en anti-spam-technologie bewaakt de ingang van het bedrijfsnetwerk en beveiligt de data en infrastructuur van de eindklant. Het is eenvoudig gezegd een re-routing van de bedrijfsemail naar de datacenters van Kaspersky. Het toevoegen van nieuwe gebruikers, branches of kantoren kan onmiddellijk op het web gedaan worden. De eindklant houdt de controle maar is verlost van de handmatige en tijdrovende taken die met security-beheer gepaard gaan.

Dick Geheniau, directeur Kaspersky Benelux: "Tot 1 juli is de service twee maanden gratis voor iedereen die zich nu inschrijft. Het komt neer op ongeveer 2,75 euro per gebruiker bij een contract voor 25 licenties. Resellers kunnen rekenen op marges van 15 tot 25 procent." Van de vijf resellers die bij de lancering van Kaspersky hosted security aanwezig waren zijn er zeker twee ingegaan op het aanbod van twee maanden gratis gebruik. Dit zegt Frits Stehmann, dealer manager bij TechAccess: "Resellers kunnen goed verdienen met de verkoop van security servicecontracten. Er is veel vraag naar een volledig beheerde security-oplossing in de markt. It-beheerders en het mkb kunnen de ontwikkelingen op virusgebied niet meer bijbenen. Het kost te veel tijd."

Kaspersky gaat met zijn hosted security op dezelfde manier te markt als met zijn securityproducten. Omdat een eindklant geen hardware of software hoeft te kopen, geen installatie hoeft te doen en geen onderhoud nodig is kunnen bedrijven 30 procent en meer besparen op hun security. Er gaan uitgebreide service level agreements mee gepaard.

Geheniau ziet de kleinere reseller die de servicecontracten voor netwerken doet als de eerste golf. Resellers hebben natuurlijk ook de optie zich verder te certificeren en meer van de taken die Kaspersky en/of Tech Access nu op zich nemen over te nemen. "Een voordeel: als reseller heb je geen kwesties met shipments, je verkoopt alleen een contract. Je kunt hier snel mee factureren, het heeft een heel korte salescycle."

Netwerkshop is een van de introductie partners in Nederland voor de Hosted security oplossingen van Kaspersky.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2548422). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Vraag me af hoe TechAccess aan hun Value Add wil voldoen met zoveel vendoren. Zitten volgens mij nu op een stuk of 16 vendoren..Lijkt erop dat ze alles optekenen wat ook maar mogelijk is..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.