Managed hosting door True

Mobotix groeit sneller dan markt

 

Mobotix, de Duitse producent van IP-camera's is het eerste half jaar van boekjaar 2007/2008 met ruim 51% gegroeid.

Daarmee overtreft het bedrijf de gemiddelde marktgroei, die volgens IMS Research* 40% per jaar bedraagt. Uit een recent rapport van dit marktonderzoeksbureau blijkt dat Mobotix zijn marktaandeel in de EMEA-regio in het jaar 2006 met 3,7 procent heeft vergroot ten opzichte van het voorgaande jaar. Sindsdien bezet Mobotix met een marktaandeel van 16,3 procent de tweede plaats achter Axis. Ook op de wereldmarkt wist Mobotix het aandeel te vergroten tot 6,6 procent en is daarmee op de ranglijst van netwerkcamerafabrikanten gestegen naar de vierde plaats.


Sterkere groei verwacht voor megapixelcamera's
Het IMS-onderzoek bevestigde verder de aanhoudende groei van de totale branche. De markt voor netwerkcamera's zal tussen 2006 en 2011 met gemiddeld 40,1 procent per jaar groeien en de markt voor videobewakingssoftware voor netwerken met 35,8 procent. Als aanbieder van totaaloplossingen bedient Mobotix, in tegenstelling tot de andere camera-fabrikanten, beide markten. Digitale netwerkcamera's zullen de komende jaren nog meer terrein winnen van analoge bewakingscamera's, waarbij vooral Fix-Dome-modellen in opkomst zijn. Op dat gebied heeft Mobotix de afgelopen jaren met succes twee nieuwe productlijnen op de markt gebracht: de Dome-camera's D12 en D22.

Voor de markt voor megapixel camera's, waarop Mobotix al jaren actief is, verwacht IMS tot 2011 een nog sterkere groei. De megapixel technologie biedt namelijk het voordeel dat met weinig camera's meer details kunnen worden vastgelegd. Dat bespaart kosten en maakt het optisch inbouwen van camera's in architectonisch aantrekkelijke gebouwen eenvoudiger. De megapixel technologie is het sterke punt van Mobotix: alle modellen zijn er al jaren mee uitgerust; sinds oktober 2007 zelfs met 3,1 megapixels. Volgens een officieuze schatting van IMS Research zou Mobotix met een marktaandeel van ruim 60 procent dan ook wereldwijd marktleider zijn op het gebied van netwerkcamera's met een hoge resolutie.


Bron: *IMS Research, The World Market for CCTV & Video Surveillance Equipment, 2007 Edition

Distributeurs van Mobotix in Nederland zijn:
ADI-Gardiner B.V., telefoon: 0184-448800
CNI Europe B.V. , telefoon: 078-6186899
Compricon Nederland B.V., telefoon: 0492-59300

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2390066). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.