Managed hosting door True

Forrester: DLP-markt gaat explosief groeien

 

Tijdens CeBIT 2008 gaf onderzoeksbureau Forrester zijn visie op de markt voor data leak prevention (dlp). Door de explosieve toename van businessdata en de groei van het aantal gevaren zal de dlp-markt de komende jaren flink in omvang gaan toenemen.

Tijdens een persconferentie van Utimaco Safeware tijdens CeBIT 2008 was Thomas Raschke, senior analyst bij Forrester, uitgenodigd om zijn visie op de dlp-markt te ventileren. Zijn belangrijkste boodschap was een waarschuwing, want het grootste deel van de gevaren in de ict-markt zijn nog niet bij gebruikers bekend. Door de toename van businessdata en de groei van het aantal soorten gevaar, lopen wij de komende jaren alleen nog maar meer risico's.

In zijn presentatie liet Raschke zien dat in 2006 er nog ruim 150 miljard GB businessdata wereldwijd werd gegenereerd, in 2010 verwacht Forrester dat er ruim 900 miljard GD businessdata geproduceerd gaat worden. Daar staat tegenover dat er vorig jaar ruim 160 miljoen documenten met gevoelige informatie zijn verloren of zijn gestolen. "Er is geen thema in security dat op dit moment zoveel besproken wordt als dlp", aldus Raschke. "Momenteel zie je drie belangrijke peilers om op dlp over te gaan en dat zijn belangrijkheid van data (intellectueel eigendom), removable storage en compliance. Op de langere termijn moet je eigenlijk een bredere datamanagementstrategie ontwikkelen waarin je zaken meeneemt als encryptie, draadloze en mobiele beveiliging, regelgeving en bewustwording. Alleen zo kan je jezelf het beste wapenen tegen het toenemend aantal gevaren. Want één ding is wel duidelijk, de risico's die we nu in kaart hebben zijn slechts het topje van de ijsberg."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2379456). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.