Managed hosting door True

Securityspecialist krijgt vaker extra's

 

Securityspecialisten hebben in hun werk over het algemeen weinig te klagen. Ze krijgen bijvoorbeeld vaker privé internet van de baas dan de gemiddelde ict'er. Dat blijkt uit beloningsonderzoeken van De Breed & Partners.

Hoewel het gemiddeld vaste salaris iets lager is dan dat van andere ict-collega's, lijkt de securityspecialist tevreden met zijn functie. Ze gaan niet snel iets anders doen.

De meeste securityspecialisten die in een auto van de zaak naar kantoor rijden, doen dat in een Opel Astra (17%). Andere populaire auto's zijn de Renault Clio met eveneens zeventien procent en de Ford Focus (8%). De meeste werknemers mogen hun auto bovendien zelf kiezen.

Ook geven werkgevers hun veiligheidsexperts vaak een mobiele telefoon; 78 procent heeft er een. Dat is meer dan bij ict'ers in het algemeen, want daarvan krijgt 61% een gsm.

Privé internet


Het aantal securityspecialisten dat internet voor privégebruik van zijn werkgever krijgt, is het opvallendst. Van de ict'ers in het algemeen heeft ongeveer eenderde thuis een internetaansluiting op kosten van de baas. Bij securityspecialisten ligt dat percentage hoger: zij krijgen in de helft van alle gevallen een privé-aansluiting.

Tegenover alle extra's staat wel een iets lager salaris dan gemiddeld. De securityspecialist ontving eind vorig jaar een totale beloning van 50.715 euro per jaar. Dat is 1321 euro minder dan de ict'er gemiddeld in totaal verdient.

De hoeveelheid werkervaring speelt uiteraard een rol in de hoogte van het salaris. De eerste helft van vorig jaar verdiende een junior securityspecialist bijna 27000 euro per jaar. Senior collega's kregen 21.747 euro meer.

Al met al zijn werknemers die hun brood verdienen met het veiligstellen van bedrijfsgegevens niet slecht af. Ze gaan ook niet snel in een andere functie aan het werk. Bijna veertig procent van de securityspecialisten heeft vijftien tot twintig jaar werkervaring. Van alle andere ict'ers heeft slechts dertien procent zo veel jaren op het CV staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2371930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.