Managed hosting door True

Mooi jaar met lelijk staartje voor Vasco

 

Goede resultaten voor 2007 bij het Amerikaans-Belgische securitybedrijf Vasco, maar door enkele doorgeschoven contracten kon de firma het boekjaar niet mooi afsluiten.

Vasco noemt 2007 het "meest succesvolle jaar in de geschiedenis van het bedrijf". De omzet steeg met 58 procent tot 120 miljoen dollar. De nettowinst groeide van 12,6 miljoen dollar in 2006 tot 21 miljoen dollar dit jaar. Voorts bedroeg de brutowinst 79,1 miljoen dollar (51,7 miljoen dollar vorig jaar) en de bedrijfwinst 30,9 miljoen dollar, 63 procent meer dan vorig jaar. Zo klokte die af op 25,7 procent van de omzet.

"Maar het Vasco-management was niet gelukkig met de resultaten in het vierde kwartaal, waarin drie relatief grote transacties doorschoven van het vierde kwartaal van 2007 naar het eerste kwartaal van 2008", zegt T. Kendall Hunt, chairman en ceo bij Vasco. In het vierde kwartaal zakte de nettowinst, in vergelijking met vorig jaar, van 5,1 miljoen dollar naar 3,3 miljoen dollar. De bedrijfswinst zakte met 10 procent tot 6,3 miljoen dollar.

Voor 2008 verwacht het bedrijf een omzetgroei tussen 25 en 35 procent, een operationele marge tussen 20 en 25 procent en een brutomarge tussen 60 en 68 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2359354). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.