Managed hosting door True

Riverbed en Fortinet vormen alliantie

 

Riverbed Technology en Fortinet annonceren een alliantie die de twee bedrijven in staat stelt complementaire oplossingen te bieden voor best-of-breed security en applicatieversnelling aan enterprise klanten, voor het optimaliseren van hun gedistribueerde netwerken.

Riverbed is een specialist in performanceoplossingen voor wide-area data services (wds). Fortinet is een leverancier van unified threat management (utm).

Via Fortinet's Elite lidmaatschap van de Riverbed Technology Alliance (RTA) kunnen Fortinet, Riverbed en hun channel partners per direct utm-security en wds leveren voor remote offices, data centers en mobiele medewerkers.

Het partnership trekt profijt van de complementaire functionaliteit van de twee productlijnen van de bedrijven. De mogelijkheid ontstaat voor cross selling aan beider wereldwijde klantengroepen. Riverbed en Fortinet hebben samen bijna 30.000 klanten, waaronder enterprises in verticale markten en service providers, alsmede ongeveer 2.000 distributeurs en resellers die kunnen profiteren van de complete oplossingen die het partnership voortbrengt.

"Als provider van complete it-voorzieningen voor wereldwijde enterprise klanten ziet HP Network Services duidelijk de behoefte aan unified security en applicatieversnelling voor de optimalisatie van de beveiliging, de prestaties en de total cost of ownership van het netwerk," zegt Dan Socci, vice president HP Network Services. "We hebben al een succesvolle partnership met Riverbed en Fortinet voor het leveren van deze services aan klanten in EMEA, en we zien er naar uit om onze samenwerking uit te breiden naar andere delen van de wereld."
 
Security en High-Performance
Fortinet, volgens IDC de marktleider in utm, voorziet in ASIC-accelerated geïntegreerde security appliances, die worden gebruikt door enterprises en service providers om hun security te verhogen terwijl hun totale operationele kosten dalen. Fortinet-oplossingen zijn van de grond af opgebouwd om meerdere niveaus van protectie te integreren - inclusief firewall, antivirus, intrusion prevention, VPN, Web filtering, antispyware en antispam. Ze zijn ontworpen om klanten te beschermen tegen dreigingen op netwerk- en content-niveau. De FortiGate-familie van appliances - het vlaggenschip in het productportfolio - biedt een flexibel en uitbreidbaar platform van applicaties en services dat klanten in staat stelt een consistent en compleet protectieniveau uit te rollen en centraal te managen, zowel op remote locaties als op het centrale hoofdkantoor en in het datacentrum. Bovendien stelt Fortinet's virtualized network security enterprises in staat multi-threat security appliances te virtualiseren of op te delen in meerdere, separaat aangeboden en beheerde instances op basis van geïntegreerde virtual domains (VDOMs). Dankzij het partnership met Riverbed betekent een gedistribueerde network topografie niet langer het doen van compromissen in network security of performance.

De wds-oplossingen van Riverbed versnellen applicaties en data ten behoeve van remote offices, data centers en mobiele werkers over WANs, waardoor deze tot 100 keer sneller worden. Deze snelheden stellen organisaties in staat eenvoudiger, flexibeler en meer concurrerend te zijn door het mogelijk maken van it-consolidatie zonder een offer te hoeven brengen aan de gebruikersprestaties. Dit leidt tot hogere productiviteit van remote offices en telewerkers, het wegnemen van de frustraties van eindgebruikers ten gevolge van trage applicaties, sterke verkorting van backup en replicatie, en reductie van het WAN-verkeer. Bekijk Riverbed's demo op: www.riverbed.com/pr/jack.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2355972). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.