Managed hosting door True

Kaspersky verhevigt strijd tegen malware

 

Security-leverancier Kaspersky zegt dat malware een groeiend probleem is voor bedrijven. Met een geïntegreerde aanpak, waarin diverse soorten beveiligingstechnieken worden gebruikt, zegt het Russische bedrijf de strijd tegen malware onder controle te houden.

Volgens Eugene Kaspersky, chief executive officer van Kaspersky Lab, is de nieuwste soort malware relatief eenvoudig te ontwikkelen. De kwaadaardige software wordt steeds vaker gebruikt door criminelen die bijvoorbeeld bankrekeningen willen plunderen. "Ze gaan zeer professioneel te werk en hebben hoogontwikkelde technieken tegen anti-malwareproducten. Om malware te laten overleven hebben cybercriminelen zelfs automatische self updating tools voor malware ontwikkeld. Een nieuwe trend is samenwerking tussen criminelen. Ik noem het C2C: criminal to criminal. Ze handelen in malware via een zwarte markt op het internet."

Volgens Kaspersky zijn antivirusoplossingen nog steeds goed om malware tegen te gaan. "Je moet diverse protectieoplossingen gebruiken, zoals reactief, proactief, updates en vulnerability management. Verder kan je gebruik maken van HIPS: Host Intrusion Prevention System. Deze beveiligingssoftware beschermt servers en werkstations via software agents die tussen applicaties en de kernel van het besturingssysteem zitten. Verder kan je in de strijd tegen malware gebruik maken van sandboxing en virtualisatie."


Kaspersky verwacht dat in de toekomst een integratie plaatsvindt van diverse protectiemethoden die diverse gevaren blootleggen en tegenhouden. "Er komt een algemene integratie van verschillende beveiligingstechnieken, met whitelist, blacklist, HIPS en vulnerability management. Deze worden geïntegreerd met nieuwe technieken, zoals toolkitdetectie, zelfprotectie en een ‘deep security analyse'. Vanuit Kaspersky zullen we er wel voor zorgen dat het gebruiksvriendelijke software blijft."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2257417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.