Managed hosting door True

Econocom en SonicWALL beveiligen telewerken

 

SonicWALL, een producent van veilige netwerkinfrastructuur, en Econocom, specialist in informaticabeheer voor bedrijven, intensifiëren hun samenwerking inzake het leveren van beveiligingsoplossingen voor netwerken bij bedrijven.

Bovenop de klassieke firewall-oplossingen, bestemd voor middelgrote bedrijven, stelt Econocom vanaf nu SonicWALL Aventail E-class ter beschikking voor grotere bedrijven. Het systeem beveiligt communicatie van op afstand, door middel van SSL-VPN technologie. Het zeer flexibele aanbod van de E-class producten past zich eenvoudig aan alle types toestellen en verbindingen aan, en blijft tegelijk transparant voor de gebruiker.

Communicatie van mobiele gebruikers beveiligen
Het groeiende belang van telewerken en de stijging van het aantal mobiele toestellen tonen het toenemende belang van een voldoende polyvalent systeem dat op een efficiënte manier de communicatie tussen telewerkers en hun onderneming beveiligt. De oplossingen van SonicWALL Aventail, gebaseerd op de SSL-VPN technologie, zijn in staat om de uitdaging van de overvloed aan mogelijkheden aan te gaan, dankzij twee essentiële eigenschappen: mobiliteit en flexibiliteit.

Een totale compatibiliteit
Een eerste troef van SonicWALL Aventail is zijn mobiliteit. Om het even welk toestel kan uitgerust worden met een client die toelaat om te communiceren met het netwerk van de onderneming. Deze laatste is er daarenboven toe in staat om alles communicatie modes te beveiligen; of het nu gaat over toegang via dial-up, over verbinding via de kabel en WIFI, of toegang via het GSM-netwerk. Deze unieke oplossing vereenvoudigt het werk van de netwerkbeheerder, die alle inkomende communicatie via dezelfde grafische interface kan beheren. Eens het systeem is geconfigureerd, is het in staat de herkomst van het binnenkomende signaal te achterhalen, en de toegangsmogelijkheden aanpassen aan het eventuele risico.

"Wanneer een gebruiker zich toegang verschaft tot de server van het bedrijf vanuit een cybercafé, om bijvoorbeeld zijn e-mails te lezen, volstaat het niet alleen de communicatie zelf te beveiligen", legt Koen Matthijs, Sales & Technical Consultant bij Econocomn uit. "In dat geval wordt een client gedownloaded op de computer van het cybercafé, zodat een virtuele ruimte wordt gecreëerd, die de SSL-VPN-verbinding isoleert. Eens de gebruiker de verbinding verbreekt blijft er geen spoor meer over van wat van op het toestel van het cybercafé werd doorgestuurd en ontvangen. Daarentegen, indien de gebruiker een verbinding maakt vanop zijn persoonlijke computer, identificeert SonicWALL Aventail hem als dusdanig en verlaagt het beveiligingsniveau. Hierdoor blijft de informatie na het downloaden nog beschikbaar." SonicWALL Aventail laat eveneens toe verschillende types beveiligingsprofielen te creëren in functie van het gebruikte toestel. De systeembeheerder kan zo bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde folders vanop een PDA of een smartphone beperken.

Flexibiliteit voor alles
De tweede troef van SonicWALL Aventail heeft betrekking op de flexibiliteit van het aanbod. Indien het bedrijf de oplossing wil uitbreiden naar nieuwe gebruikers, is het niet genoodzaakt de hardware te veranderen; alles werkt via een licentiesysteem dat een onmiddellijke upgrade toelaat. De bescherming waarover en bedrijf beschikt kan dus snel evolueren om zich aan nieuwe behoeftes aan te passen. Daar komt bij dat het OS identiek is voor het hele gamma aan vooropgestelde oplossingen; zelfs indien de functionaliteiten en de prestaties verschillend zijn. De tijd die beheerders nodig hebben om het systeem aan te leren wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Vakkennis in dienst van de klant
Econocom helpt zijn klanten de oplossing te vinden die het best past bij dienst behoeftes en bij de implementatie ervan. Het bedrijf biedt hen ook de competenties van zijn ingenieurs inzake beveiliging bij de installatie en configuratie van SonicWALL Aventail. "Onze ingenieurs kunnen de klant helpen bij de voorafgaande ontwikkeling van de beveiligingsarchitectuur", legt Fabrice Legrand, Sales & Technical Consultant bij Econocom, uit.

Informatieseminaries
De oplossingen van SonicWALL Aventail en Econocom beantwoorden aan de behoeftes van bedrijven die te maken krijgen met de nieuwe bedreigingen, in een informaticaomgeving waarin de middelen om toegang te krijgen tot het systeem steeds toenemen. "De beveiliging van het netwerk is tegenwoordig één van de grootste zorgen van IT directors. Om aan deze behoefte te voldoen organiseert Econocom de komende maanden samen met SonicWALL een aantal informatiesessies voor geïnteresseerde bedrijven", verklaart Benoît Rousseaux, Algemeen Directeur van Econocom Products & Solutions Belux.

"Wij zijn verheugd om deze nieuwe stap in onze samenwerking te kunnen nemen", zegt Dominique Honnay, Managing Director van SonicWALL Benelux. "Econocom beschikt over een uitstekende reputatie in de sector, en wij weten dat we op de expertise van hun specialisten kunnen rekenen om alle mogelijkheden die SonicWALL Aventail biedt, te benutten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2246966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Econocom

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.