Managed hosting door True

ICT'er neemt het niet nauw met online beveiliging

 

Ict-gebruikers zijn zich blijkbaar bewuster van de gevaren van sociale netwerksites dan ict-professionals. Ondanks dat ze beter zouden moeten weten laten de ict'ers allerlei persoonlijke gegevens achter op dergelijke sites.

Ict-professionals gebruiken twee keer zo vaak sociale netwerksites dan andere ict-gebruikers in een organisatie. Zij nemen het daarbij niet zo nauw met de online beveiliging. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en het ict-beveiligingsbedrijf Facetime, waaruit ITpro citeert op zijn website. Eenvijfde van de ict'ers heeft via deze sites contact gehad met een onbekende. En zeventien procent van de ict'ers heeft weleens een applicatie gedownload zonder dat ze eerst gecontroleerd hebben of deze wel veilig was.

Ondanks dat ze beter zouden moeten weten, zijn ict'ers makkelijk met het vrijgeven van persoonlijke informatie via sociale netwerksites. Veertig procent van de ict'ers voegt mensen toe aan hun netwerk die ze eigenlijk niet kennen. Van de ‘normale' werknemers doet 29 procent dit. Van 35 procent van de ict'ers is de geboortedatum te achterhalen via deze websites en 27 procent heeft zelfs een huisadres ingevoerd.

"We gaan ervanuit dat ict'ers meer technische zijn en zich ook meer bewust zijn van gevaren, zoals phishing. Maar ons onderzoek laat het tegendeel zien", zegt Stephen Lamp, it-beveiligings evangelist bij Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2242944). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.