Managed hosting door True

Altiris eist plaats op binnen Symantec

 

Ruim een half jaar na de overname van de specialist in infrastructuurbeheer Altiris door security leverancier Symantec claimen beide firma's een goed rapport. De eerste geïntegreerde producten zijn al gereed voor de markt.

De overname van Altiris door Symantec leek voor de directies van beide bedrijven logisch: de klanten verwachtten almaar meer dat security en systeembeheer samenvallen én de overlapping tussen beider productportfolio's en marktstrategieën was vrijwel onbestaande. Volgens de directie zouden weinig werknemers het bedrijf na de overname verlaten hebben. Voortaan is Altiris dus een entiteit binnen Symantec.

De eerste taak na de overname: de productgamma's van beide bedrijven integreren en rationaliseren. Zo werd de 'remote copy'-oplossing Carbon Copy van Altiris achterwege gelaten ten voordele van pcAnywhere. Ghost wordt behouden in 'image copy'. LiveState gaat de schuif voor Client Management Suite en de compliancetechnologie die Altiris 2 jaar geleden kocht wordt geïntegreerd in de Symantec-oplossing. Het 'framework' van Altiris wordt trouwens door Symantec als basisarchitectuur gebruikt voor de integratie.

Altiris komt ook met enkele nieuwe producten. Zo lanceert het een tool voor de workflow-automatisering bij it-afdelingen (bijvoorbeeld voor het bestelproces van it-materiaal). Backup exec System Recovery 7.0 kan voortaan een fysieke back-up converteren naar een virtuele schijf, wat de hersteltijd van Windows-omgevingen aanzienlijk beperkt. Ook beheert Endpoint Protection 11.0 de verschillende securitytechnologieën (antivirus, antispyware, firewall, intrusion prevention, enz.) via een unieke agent en één enkele console.

Ed Reilly, vice president sales, meldde trouwens dat de omzet van Altiris het voorbije jaar met 20 procent gegroeid is en dat de vooruitzichten voor dit boekjaar ook afklokken op 20 procent groei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2186831). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.