Managed hosting door True

Mensys biedt extern spam- en virusfilter van Comendo

 

De Haarlemse softwarespecialist Mensys distribueert met directe ingang de spamoplossing van het Deense Comendo.

Comendo filtert e-mails van klanten in een eigen datacenter en heeft daarmee een effectief antwoord op de steeds maar toenemende hoeveelheid spam en virussen. Met SpamFence biedt Comendo een zeer effectieve oplossing tegen spam en met MailFence worden ook virussen gescand. Volgens de statistieken van Comendo bestaat 86 procent van alle e-mails uit spam.

SpamFence werkt volgens de meest effectieve methode die beschikbaar is; filteren in een extern datacenter met continu verbeterde filtertechnologieën. Comendo gebruikt zes verschillende filtertechnieken om alle mail te schonen van spam. Voor alle organisaties die werken met een centrale mailserver is het eenvoudiger om de dienst van Comendo te gebruiken. Alle mail wordt vanaf de mailserver gerouteerd naar het datacenter van Comendo en daar geschoond van spam. Vervolgens komt de geschoonde mail binnen en wordt intern gedistribueerd. Installatie van spamfilters op de verschillende werkstations kan daarom achterwege blijven. In een online te benaderen rapportagecentrum kan de klant zelf nakijken welke mails binnenkomen en waar gewenst bepaalde ontvangers whitelisten. Het rapportagecentrum biedt daarnaast een overzicht door middel van statistieken en de gebruiker kan het niveau waarop wordt gefilterd zelf aanpassen. Het rapportagecentrum geeft daarnaast een indicatie van de kosten die bespaard worden.

MailFence werkt met vijf verschillende antivirus-scanners. MailFence beschermd zowel inkomende als uitgaande e-mails. De gebruiker krijgt een volledig overzicht van al het e-mailverkeer en in het rapportagecentrum worden de virusstatistieken bijgehouden. Individueel kan worden ingesteld of e-mails met attachments met bestanden als MP3, EXE of AVI doorgelaten mogen worden of juist geblokkeerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1993298). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.