Managed hosting door True

Panda trekt externe investeerders aan

 

Panda Software International trekt twee externe investeringsgroepen aan. Het gaat om Investindustrial en Gala Capital invest.

Bedoeling is om met het verse kaptiaal een globale expansie te realiseren, gebaseerd op onlangs gelanceerde nieuwe antimalwaretechnologieën. Deze strategie kreeg de naam Panda 2.0 mee.

Deze nieuwe technologieën zoals Malware Radar, NanoScan en TotalScan zijn allemaal gebaseerd op collectieve intelligentie. Om dit competitief voordeel om te zetten in een groeiend marktaandeel, wordt dus vers kapitaal in Panda Software gepompt. Panda Software is wereldwijd nu al de vierde grootste speler op de markt.

Recente IT-ontwikkelingen zoals mobiele applicaties en online betalingssystemen zorgen voor een toevloed van nieuwe malwaretoepassingen en ook voor een verdere groei van de antivirusmarkt. Daar zal Panda Software dus op inspelen.

De bestaande aandeelhouders behouden 25 procent van de aandelen en blijven deel uitmaken van het managementteam. Founding Father Mikel Urizarbarrena blijft hoofdaandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur.Verder wordt binnen de maand een nieuwe CEO aangesteld die zal rapporteren aan de raad van bestuur. Tenslotte worden ook volledig nieuwe leden voor de raad van bestuur aangetrokken.

Sterke internationale groei
Dankzij het verse kapitaal van Investindustrial en Gala Capital zal Panda in staat zijn de nieuwe Panda 2.0 Strategie te realiseren. De investeerdersgroepen beschouwen Panda als een enorm interessante opportuniteit: "Dankzij de nieuwe technologieën als Malware Radar en TotalScan (gebaseerd op collectieve intelligentie), én de nieuwe oplossingen die nog gelanceerd gaan worden, is Panda voor ons een zeer haalbare kaart. Zowel op korte, middellange als lange termijn. We voorzien dan ook een stevige internationale groei".

Mikel Urizarbarrena beschouwt Panda 2.0 als antwoord op de alarmerende groei van de malwareindustrie: "Onze nieuwe collectieve intelligentie blijkt hier een zeer sterk antwoord op te geven. Daarom willen we ook onze internationale commerciële structuur versterken. Een nieuwe fase van sterke groei is aangebroken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1956821). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.