Managed hosting door True

Software security blijft een aandachtpunt in 2007

 

IBM heeft de voornaamste bevindingen uit het security statistics rapport bekendgemaakt.

In dit rapport worden jaarlijks alle nieuwe problemen omtrent internetbeveiliging genoteerd. Naast de belangrijkste resultaten uit 2006 worden ook verwachtingen betreffende nieuwe internet- dreigingen voor 2007 kenbaar gemaakt. In het rapport, welke is opgezet door het IBM Internet Security Systems (ISS) X-Force research and development team, anticipeert ISS op steeds geavanceerdere cyber-attacks die zich richten op de Web browser.

Naast deze toename in cyber-attacks zal ook de hoeveelheid spam steeds groter worden. Steeds meer spam wordt verpakt als afbeelding en is zodoende voor veel spamfilters moeilijk te herkennen. Ook op het gebied van online identiteitsdiefstal en gerichte aanvallen op zwakke plekken in netwerken van bedrijven en overheidsinstellingen verwacht ISS een groei. De toename in deze gerichte aanvallen heeft wel als consequentie dat er een afname in algemene bedreigingen zoals virussen en worms zal plaatsvinden.

Met de verfijning van hack- en spamtechnieken verwacht ISS dat er in 2007 nog meer kwetsbare plekken rond internetbeveiliging gevonden zullen worden dan de 7247 die men in 2006 tegenkwam. Dit zal ook bevorderd worden door de komst van nieuwe operating systems die, ondanks uitgebreide beveiligingscontroles, door hun complexiteit allerlei nieuwe kwetsbaarheden aan het licht zullen brengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1850668). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.