Managed hosting door True

Kaspersky Labs komt met nieuw licentieprogramma

 

Kaspersky Labs begint per 1 april met een nieuw licentieprogramma. Onderdelen van het programma zijn Business Optimal packs voor het mkb en Business Optimal License voor midden- tot grote organisaties.

De anti-malwareleverancier heeft Business Optimal packs voor het mkb toegevoegd aan het nieuwe licentieprogramma, waarmee resellers een aantal standaard pakketten kunnen aanbieden voor mkb’s tot 25 gebruikers. Martijn van Lom, sales manager Benelux: “Onze software sluit aan op Microsoft Small Business Server. We hebben de licensies afgestemd op het aantal gebruikers waar de Small Business Server van Microsoft vanuit gaat.” De pakketten bestaan in twee versies, met of zonder e-mailscan.

Kaspersky had al een mkb-oplossing, maar de nieuwe kan voor meerdere jaren afgesloten worden. Verder krijgt een reseller nu een upgradekorting. Van Lom: “Als een reseller een klant van een ander merk naar het onze overzet, krijgt hij korting.”

In tegenstelling tot eerdere licenties van Kaspersky wordt voor de Business Optimal license niet alleen meer gekeken naar het aantal gebruikers waarvoor de licentie geldt. Ook de laag waar de beveiliging voor bedoeld is, is belangrijk. Voor resellers betekent dit dat ze niet meer het volledige pakket hoeven aan te schaffen, maar alleen dat deel dat ze nodig hebben voor hun specialisatie. Van Lom: “Veel resellers hebben zich gespecialiseerd op een bepaalde laag, bijvoorbeeld de Office en applicatielaag. Dan is het vervelend als ze meer betalen voor iets waar ze deels niets mee doen. Op deze manier bouwen we flexibiliteit in in ons licentieprogramma.”

Verder krijgt Kaspersky zo een voet tussen de deur bij bedrijven die al wel een anti-malware product hebben aangeschaft, maar voor een bepaalde laag iets anders willen. Resellers komen zo gemakkelijker bij klanten binnen, aldus Martijn van Lom. Volgens hem hebben resellers die een keuze gemaakt hebben voor een bepaalde oplossing op deze manier ook beter de mogelijkheid om Kaspersky mee te laten lopen in de verkoop.

Met het nieuwe licentieprogramma gaat ook de nieuwe website live.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1218015). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.