Managed hosting door True

Sophos levert beveiligingshardware

 

Sophos gaat naast software beveiligingshardware leveren. De beveiligingsleverancier brengt een hardware-firewall op de markt. Hiermee gaat het bedrijf de strijd aan met bedrijven als Symantec en Trend Micro.

Leverancier van beveiligingsoplossingen Sophos heeft speciaal voor e-mail een hardware-firewall ontwikkeld. De meest schadelijke bedreigingen komen binnen via e-mail, aldus Marnix van Meer, directeur van Sophos. Volgens hem is het niet te doen om in bedrijven e-mail alleen softwarematig te scannen. “Een beetje bedrijf stuurt al gauw honderd berichten per uur. Om e-mail voor die bedrijven te controleren heb je rekenkracht nodig. Dat kan alleen met hardware. Een software-oplossing alleen is niet voldoende.”

Veel fabrikanten leveren al hardware-firewalls, maar volgens Van Meer zijn dat apparaten die te veel functies hebben waar klanten niets aan hebben. Met de feedback die Sophos van zo’n 150 bedrijven kreeg, ontwikkelde de beveilgingsleverancier een nieuw type firewall, de ES4000 Email Security Appliance. “Programmeurs en klanten zitten niet op één lijn. Klanten willen goede basisfunctionaliteit en verdrinken vaak in instellingen die programmeurs handig vinden.” Volgens Van Meer kunnen mensen met maximaal drie ‘clicks’ iedere functie van de apparaten activeren.

De firewall is bedoeld voor bedrijven met meer dan vijftig gebruikers. Sophos geeft trainingen aan resellers, waarmee ze het het certificaat ‘Authorized Reseller’ kunnen verdienen.

Het apparaat zal in de loop van dit jaar in verschillende versies te krijgen zijn. Voor het mkb ontwikkelt Sophos een kleinere versie, die zonder training te verkopen is. De ES4000 zal in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1202657). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.