Managed hosting door True

CodeMeter van Wibu-Systems geëerd met CODiE award

 

Wibu-Systems, leverancier van oplossingen voor licentiemanagement en beveiliging voor onafhankelijke softwareleveranciers en machinebouwers, heeft de CODiE-onderscheiding gewonnen voor zijn CodeMeter-technologie.

SIIA (Software & Information Industry Association), die producten nomineert voor de CODiE onderscheiding, noemt CodeMeter het beste systeem in 2017 voor het toekennen van gebruiksrechten voor software en digitale content. 

CodeMeter is een beveiligingsplatform dat softwarebouwers in staat stelt hun producten te beschermen tegen piraterij, ongeoorloofd kopiëren en reverse engineering. Daardoor zijn softwarebouwers en fabrikanten van apparaten met ingebouwde software in staat om leveringsmodellen te ontwikkelen waarmee ze ook bij onzekere marktomstandigheden en prijsfluctuaties tegemoet kunnen komen aan de wensen binnen hun klantenkring. Het product is leverbaar als pure, servergebaseerde softwareoplossing, als software ondergebracht in hardware (usb-dongles) van verschillend formaat of in de vorm van een beveiligd software-element als onderdeel van een ’embedded’ systeem.


Prijs vanuit de sector

‘Het is een geweldige eer om op deze manier erkenning te krijgen voor CodeMeter binnen de sector’, aldus Olivier Winzenried, oprichter en ceo van Wibu-Systems. ‘Nadat we ons in 2005 voor het eerst hebben aangemeld, zijn we nu al voor de derde keer als beste uit de bus gekomen in onze productcategorie. Het bewijst dat we CodeMeter hebben ontwikkeld op een fundamenteel goed ontwerp, gericht op bescherming, licentieregistratie en beveiliging van zelfstandige toepassingen, netwerksystemen, alsmede gevirtualiseerde en cloudgebaseerde applicaties, die draaien op computersystemen, mobiele apparaten, embedded systemen, PLC’s en microcontrollers.’ Heeft hij nog tips voor bedrijven die ook willen meedingen naar een CODiE? Winzenried is daarover kort, maar krachtig: 'Houd geloof in de missie van je bedrijf en focus op één product.'

Winnaars van een CODiE Award ontvangen een bokaal en mogen zich een jaar lang winnaar in hun categorie noemen.

Wibu-Systems uit het Duitse Karlsruhe levert technologie voor 'digital rights management' (drm). Het product Codemeter is een platform voor licentiebeheer en bescherming van digitale content en levert een 'alles-in-één-oplossing' voor het te gelde maken van software, documenten en digitale media. In Nederland heeft het bedrijf een vestiging in Hengelo, waar het geleid wordt door Marcel Hargerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje.

CODiE Awards

Brancheorganisatie SIIA reikt sinds 1986 ieder jaar de CODiE Awards uit in de categorieën Business Technology en Education Technology met daaronder in totaal vijfennegentig subcategorieën. Op deze manier wil de organisatie innovatieve bedrijven in de technologische sector in het zonnetje zetten.

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor een CODiE Award moeten een uitgebreid proces doorlopen. Mits hun product voldoet aan de door SIIA gestelde eisen, kunnen bedrijven zich nomineren door een geschreven pitch in te dienen. In de eerste reviewronde moeten zij vervolgens hun product demonstreren aan twee experts uit de vakjury. Op basis daarvan worden de finalisten gekozen en 80 procent van de overall score bepaald. Daarna volgt een stemronde onder SIIA-leden om de winnaars te kiezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6180982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.