Managed hosting door True

OSHA onderscheidt SAP met Good Practice Award

 

ehealth

SAP Nederland uit Den Bosch wint met haar vitaliteitsprogramma Run Your Health een Good Practice Award van OSHA, het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk. OSHA vindt het initiatief van SAP, dat medewerkers aanspoort minder te zitten en meer te bewegen, een voorbeeld voor andere organisaties.

Het vitaliteitsprogramma, gestart in 2015, moet medewerkers stimuleren tot gezonder gedrag op de werkvloer. Medewerkers hebben een biofeedbacktracker om hun bewegingen te monitoren. Bovendien worden ze gewaarschuwd bij langdurige inactiviteit. De medewerkersresultaten worden in een online-dashboard getoond. Om het een competitief element te geven, worden prijzen uitgedeeld.

Run Your Health is ontwikkeld in samenwerking met SAP-partner Its My Life uit Den Bosch. 250 SAP-medewerkers doen hier aan mee. Simone Langewouters, global health ambassador van SAP Nederland, claimt dat het aantal zituren sinds de start met 56 procent is afgenomen. ‘Vrijwel iedereen geeft aan zich fitter te voelen en bewuster te zijn van het bewegingspatroon en de negatieve gevolgen van langdurig zitten.’

OSHA kroont het Run Your Health-programma met een Good Practice Award. De Europese gezondheidsorganisatie vindt dat de campagne een voorbeeld is voor andere organisaties. Zij meent dat SAP haar medewerkers actief aanzet tot een gezondere levensstijl en prijst het bedrijf voor de inzet om het vergrijzingsprobleem op te lossen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5988437). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.