Managed hosting door True

Cisco prijst onderscheidend vermogen partners

 

Jaarlijks reikt Cisco verschillende awards uit om zijn partners erkenning te tonen voor de tijd en moeite die zij hebben gestoken in de netwerkleverancier. Ook begin deze maand werden de partners voor boekjaar 2015 weer beloond. Het verhaal achter de awards deelt Cisco met Channelweb.

Tijdens het jaarlijkse partnerdinner van Cisco worden awards uitgereikt aan partners die zich het afgelopen boekjaar op de één of andere manier extra voor de netwerkleverancier hebben ingezet. Voor de toekenning van de awards vindt eerst een intern nominatie-proces plaats waar partners kunnen worden voorgedragen door partner accountmanagers. De jury bestaat uit het Cisco-managementteam, de line of business directors en de architect leads. Gezamenlijk beoordelen zij wie in aanmerking komt voor het winnen van de awards. Per award zijn er andere criteria waarop de winnaar wordt bepaald. ‘Zo wordt er in de innovatie-categorie niet gekeken naar de grootte van de markt, maar naar de impact die de partner op de markt heeft’, legt Daan de Groot, sales manager Partner Organization bij Cisco, uit.

Volgens Cisco is de award voor de winnaar een erkenning voor alle tijd en moeite de partner heeft besteed richting de leverancier. ‘De markt heeft door deze awards beter inzicht in wie de top-partners van Cisco zijn’, aldus De Groot. De winnaar krijgt op het partnerdinner een bokaal uitgereikt.

Volgens Cisco zijn het drijven van onderscheidend vermogen en het bieden van toegevoegde waarde in de markt van essentieel belang om in aanmerking te komen voor een award. Daarnaast worden ook wederzijdse toewijding en samenwerking erg gewaardeerd door de jury. Tot slot geeft de leverancier een korte onderbouwing per winnaar.

Vosko

Architectural Excellence: Enterprise Networking
Traditiegetrouw ligt het zwaartepunt van de business van deze partner in de publieke sector. Vosko is in staat geweest zijn positie in zowel de commerciële markt als de enterprise markt te versterken met een groei van 30 procent,  dankzij de kennis van zaken op het gebied van complexe netwerken.

Architectural Excellence: Datacenter
Het afgelopen jaar heeft Vosko een eigen datacenterpropositie in de markt gezet die volledig gebaseerd is op Cisco ACI. Als eerste Nederlandse partner heeft Vosko de ATP- certificering verkregen en dat is de basis geweest voor een viertal volledige ACI-implementaties datzelfde jaar. 

VisionsConnected

Architectural Excellence: Collaboration
In Nederland laat VisonsConnected al jaren een gestage groei zien dankzij een sterke focus op collaboration (een van de sterkst groeiende architecturen van Cisco wereldwijd). Mede dankzij de verworven Cloud Partner-status wordt de samenwerking tussen de account teams steeds intensiever. Dit heeft geresulteerd in een aantal onderscheidende wins.

Dimension Data

Security Partner of the Year
Eén van de strategische technologieën en groeimarkten voor Cisco is security. De securitypropositie van Dimension Data is volledig op Cisco-technologie gebaseerd. Dimension Data heeft over het afgelopen jaar stelselmatig gezamenlijke marketingactiviteiten ontplooid op securitygebied met als resultaat een groei van 43 procent van de Cisco Security Business.

Commercial Partner of the Year
Dimension Data heeft een aantal zeer succesvolle marketingcampagnes geïnitieerd, uitgevoerd en opgevolgd met de salesteams. Deze campagnes waren gericht op Installed Base en End of Support Migratie. Dimension Data is in staat geweest om in deze uitdagende markt op jaarbasis een groei te realiseren van ruim 61 procent.

Avit-Xantes

Solution Innovation Partner of the Year
Avit-Xantes is door innovatieve concepten in staat om hoogwaardige Cisco- technologieën te verkopen in een markt die bij uitstek redeneert vanuit kosten. Avit-Xantes bouwt als partner innovatieve netwerken in uitdagende omgevingen zoals boorplatforms en schepen. Daarnaast is Avit-Xantes ook actief in de hospitality-markt met een specifieke propositie: Cloud Connected Hotels. 

BT Nederland

Service Provider Partner of the Year
BT Nederland heeft enorme stappen gezet in het uitbouwen van het op Cisco gebaseerde Cloud & Managed Diensten-portfolio. Door deze diensten in combinatie met de On-Premise Cisco-propositie binnen alle Cisco-markten en -segmenten proactief te positioneren, heeft BT Nederland een groei gerealiseerd van meer dan 50 procent vergeleken met het vorige boekjaar.

Canopy, the Atos Cloud

Cloud Builder of the Year
Binnen het outsourcinglandschap vragen klanten steeds vaker om een shared, hybride of private cloud. Canopy, the Atos Cloud heeft hierop in gespeeld door vanuit het Nederlandse datacenter een Global CMSP partner te worden. Op die manier kon Canopy wereldwijd een schaalbare porpositie voor zijn outsourcingklanten realiseren. 

Openline

Cloud & managed Services Partner of the Year
Openline heeft het voor elkaar gekregen om binnen één jaar drie verschillende clouddiensten door Cisco succesvol te laten auditen. Snel na de doorstane audit is Openline tevens in staat geweest zowel bestaande als nieuwe klanten te laten ‘landen’ op het Cisco Powered Platform, wat resulteerde in een gezamenlijke omzet van enkele miljoenen euro’s. 

Telindus

Public Sector Partner of the Year
Met op jaarbasis een groei van meer dan 200% in de Public Sector kan Teleindus zich met recht de Public Sector Partner of the year noemen. De strategische samenwerking met Cisco , binnen de centrale en de lokale overheid, heeft uiteindelijk geleid tot een aantal deals en deze ongeëvenaarde groei.

Cisco Netherlands Partner of the Year
Telindus is in boekjaar 2015 absoluut de hardst groeiende Gold Partner voor Cisco Nederland. In dat jaar is de Cisco-omzet van Telindus met ruim 15 miljoen euro gestegen. Dat is ruim 65 procent groei ten opzichte van het voorafgaande jaar. Telindus onderscheidt zich met een uitstekende kennis van alle Cisco-architecturen en -specialisaties. 

KPN

Enterprise Partner of the Year
Door onder andere gebruik te maken van zijn eigen consulting-diensten is KPN in staat geweest strategische wins te realiseren met Cisco HCS, IAAS en on premise oplossingen binnen enterprise-marktsegmenten, zoals Finance en Transport & Energy. KPN heeft wederom laten zien tot de absolute top van het Cisco-partnerlandschap te behoren.

Tech Data Azlan

Distributor of the Year
Tech Data Azlan heeft zich gericht op het verder ontwikkelen van kennis binnen het eigen Cisco-team en op het verder vergroten van de kennis binnen het Cisco Partner-kanaal. Hierdoor heeft Tech Data Azlan nieuwe resellers aan zich weten te binden. Ook heeft Tech Data Azlan de Cisco-omzet met 23% verhoogd.

IBM

Technology Partner of the Year
IBM heeft zich een uiterst constructieve partner getoond in de opzet van een gezamenlijke go-to-market strategie, de ontwikkeling van het partnerlandschap en de realisatie van gezamenlijke deals.  Er is een sterk partner-ecosysteem opgebouwd en dit heeft geresulteerd in een start met een aantal VersaStack-implementaties in de Nederlandse markt.

Axians

Services Partner of the Year
Axians heeft van alle partners de hoogste services attach en renewal ratio’s behaald en heeft een omzetgroei van 30 procent gerealiseerd op het gebeid van Cisco Services. Axians heeft Cisco Services geïntegreerd in het complete salesproces en heeft daarnaast een sterke toegevoegde waarde op basis van Smart Services ontwikkeld.

Misco

Online Partner of the Year
Misco heeft in 2015 bewezen zowel online Cisco-deals te kunnen realiseren, als projecten te kunnen creëren binnen het mkb, een zeer belangrijk segment voor Cisco. Misco heeft met zijn online platform een uitgebalanceerde go-to-market strategie gevonden, die resulteerde in online deals met meer dan vierhonderd verschillende klanten binnen het mkb.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5706985). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.