Managed hosting door True

Switch Datacenters komt met DaaS-programma

 

Datacenterdienstverlener Switch Datacenters introduceert een datacenter as a service (DaaS)-programma. Hiermee kunnen organisaties volgens de dienstverlener op wereldwijde schaal een snelle uitrol van datacenters realiseren. Het programma biedt organisaties de mogelijkheid om de datacentertechnologie van Switch in licentie te gebruiken en in een geïntegreerde, full-service datacente infrastructuur te implementeren.

Het programma richt zich op een breed spectrum aan potentiële klanten waaronder cloud services providers (csp’s), managed services providers (msp’s) en eigenaren van datacenters. 

Het programmapakket voorziet onder andere in een modulaire powerinfrastructuur, racks en energie-efficiënte koeling met een gecalculeerde partial power usage effectiveness (ppue_-waarde van 1,03 tot 1,06. Het programma omvat onder meer in Nederland ontwikkelde en gepatenteerde indirect adiabatische koelingstechnologieën, modulaire oplossingen voor stroomvoorziening en op maat geleverde dcim-software. 

Energie-efficiënt

Switch Datacenters zegt de afgelopen tijd veel tijd te hebben gestoken in een energie-efficiënt datacenterdesign zijn met een gestandaardiseerde kwaliteit en een gecalculeerde ppue waarde van 1,03 tot 1,06, waarbij geprefabriceerde componenten de time-to-market reduceren. De uiteindelijk te realiseren ppue zal mede afhangen van het klimaat in de omgeving waar een datacenter wordt gebouwd. De datacenterinfrastructuur in het DaaS-programma is volgens Switch tevens ‘opc-ready’, wat betekent dat het geschikt is voor open rack-systemen en gebaseerd is op open compute project (ocp)-principes.

De datacenters die Switch Datacenters via het programma levert worden gebouwd in Nederland waarna deze worden verscheept naar locaties wereldwijd, afhankelijk van de wensen van een klant. Het datacenterontwerp is onder andere al gebruikt voor IBM in Nederland. Het ontwerp is volgens de dienstverlener breed inzetbaar en geschikt voor zowel het ontwikkelen van grootschalige datacenters als de implementatie van kleinere datacenters. De potentiële powercapaciteit van deze datacenters varieert van vijf tot honderd megawatt.

Remote datacentermanagement

‘Het nieuw gelanceerde DaaS-programma biedt een end-to-end-oplossing waarbij Switch Datacenters ook de racks en de securitytechnologieën levert voor implementatie onsite. Automatiseringstools voor remote datacentermanagement maken het mogelijk om datacenters van welke schaalgrootte dan ook met een beperkte hoeveelheid onsite engineering support te laten draaien. Het programma voorziet overigens wel in levering van professionele engineering services onsite indien nodig, om bijvoorbeeld bepaalde kwaliteitsgaranties te geven bij een datacenter implementatie en operationeel gemak te bieden’, aldus Switch.  

 ‘Ons DaaS-programma biedt datacenterproviders, bedrijven, cloud services providers en vastgoedeigenaren de mogelijkheid om in korte tijd nieuwe datacenters neer te zetten’,  zegt Gregor Snip, ceo en oprichter van Switch Datacenters. ‘Via ons programma zijn organisaties in staat om binnen drie maanden een datacenter live te krijgen,. Daarnaast bieden onze technologieën garanties ten aanzien van een hoge operationele efficiëntie en significant gereduceerde operationele kosten’, besluit hij. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6288914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.