Managed hosting door True

Liquidware levert werkplek aan zorgaanbieder Fivoor

Zorgorganisatie wil over naar hybride werkplekomgeving

 

Mobiele zorg m-health

Fivoor, een grote landelijke aanbieder van forensische en intensieve psychiatrische zorg, heeft Liquidware gekozen als werkplek-leverancier. Met de software van Liquidware wil de zorgaanbieder sneller en eenvoudiger vdi-werkplekken en applicaties gaan upgraden en zich voorbereiden op hybride werkplekomgevingen. Bij de implementatie was ict-partner Lemontree betrokken.

Fivoor is een organisatie met regionaal en landelijk aanbod van forensische en intensieve psychiatrische zorg. Fivoor opereert in de zorgdomeinen TBS, Overige Forensische Zorg, Hoog Intensieve Zorg, Reclassering, Jeugd Forensische Zorg, Medisch Instrumentele Dienst en Ambulant. Met ruim 1.650 medewerkers worden jaarlijks ruim duizend patiënten klinisch en 8.825 patiënten ambulant geholpen. Fivoor heeft in totaal 25 locaties in Breda, Den Dolder, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Heerhugowaard, Leiden, Rotterdam, Poortugaal, Tilburg en Utrecht.

Ondersteuning cloud-apps

De afdeling Business Innovation and Technology (BIT) van Fivoor is verantwoordelijk voor het volledige digitale portfolio van de zorginstelling. Onder leiding van cio Jan Wouter van den Doel werkt het ict-team van 26 mensen continu aan manieren om de gebruikerservaring te verbeteren en processen efficiënter te maken. Het uitgangspunt is daarbij dat Fivoor alle ict-kernactiviteiten zelf uitvoert en andere activiteiten, waar mogelijk, uitbesteed worden.

In het kader van een betere gebruikerservaring voor de werknemers van Fivoor ging Van den Doel op zoek naar een nieuwe oplossing voor het beheer van de vdi Windows 10-omgeving. Deze oplossing moest tevens ondersteuning bieden voor hybride werkplekken met zowel in-house als cloud-applicaties. De Fivoor-cio zegt hierover: ‘We willen faciliteren dat onze werknemers op hun digitale werkplek hetzelfde kunnen doen als op hun computer thuis. Daarom – en omwille van de beveiliging van de werkplekken – willen we in staat zijn snel upgrades te kunnen uitvoeren op alle 1.200 werkplekken en aanwezige applicaties binnen Fivoor. Met het oog op de toekomst willen we dat onze nieuwe oplossing ook cloudapplicaties kan ondersteunen.’

Fivoor werkte voorheen met een workspace management oplossing, die niet verder ontwikkeld wordt door de, niet nader genoemde, leverancier. Ook kende de gebruikte workspace management-software de nodige beperkingen qua complexiteit en snelheid om de doelstelling te realiseren. Via it-dienstverlener en partner Lemontree kwam Van den Doel in contact met Liquidware, waarna beide partijen in gesprek raakten over de oplossingen om deze doelstellingen wel te kunnen behalen.

Van den Doel geeft aan dat Liquidware verschillende mogelijkheden biedt voor de exploitatie, het licentiebeheer en het sneller aanbieden van applicatie-upgrades. Hij geeft aan te verwachten dat de zorginstelling met Liquidware enerzijds de gebruikerservaring kan verbeteren en anderzijds het beheer van de werkplekken en applicaties kunnen vereenvoudigen en verder kunnen klaarstomen voor de toekomst.

Liquidware

Liquidware is leverancier van werkplek-oplossingen voor Windows-desktopsystemen. Ondersteunde platforms zijn fysieke Microsoft-omgevingen, WVD (Windows Virtual Desktop), Remote Desktop Service (RDS), Citrix Desktops, VMware Horizon View, Amazon WorkSpaces (AWS) en Nutanix Xi Frame. De oplossingen van Liquidware zijn verkrijgbaar via zijn wereldwijde partnernetwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7048655). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.