Managed hosting door True

HP lanceert Campus Partner Programma

Programma haakt in op bring your own device-trend in voortgezet onderwijs

 

netwerk

HP introduceert het HP Campus Partner Programma in het voortgezet onderwijs. Het programma maakt het voor ouders van leerlingen mogelijk om via de onderwijsinstelling voordelig een HP-laptop te kopen of huren. De inkoop van de devices verloopt via de bij HP aangesloten partners. Participanten in het project zijn naast HP ook StudyWise, Boekloos, Choose IT en Vitasys.

Met het partnerprogramma wil HP aansluiten op het groeiende bring your own device (byod)-concept, waarbij leerlingen een eigen apparaat naar school meebrengen. Volgens Ralph van der Baan, partner business manager in het HP Educatieteam, is vooral in het voortgezet onderwijs een sterke toename waarneembaar van leerlingen die een eigen device aan dienen te schaffen. ‘Het HP Campus Partner Programma biedt kansen om hierin aan de behoeften van ouders en leerlingen te voldoen.’ Aan de andere kant kunnen scholen middels het programma meer grip op kwaliteit en uniformiteit van laptops uitoefenen.

Van der Baan voegt eraan toe dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. ‘Partners moeten aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen om HP Campus Partner te worden. Zo zijn scholen er zeker van dat ze met een HP Campus Partner een verantwoorde keuze maken.’

Het project is inclusief een verzekering bij diefstal of schade.

Ambitie

Van der Baan vervolgt dat HP de ambitie heeft om educatie in een brede zin te laten aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen, waarbij hij ook verwijst naar een eerdere ontwikkeling op dit gebied, te weten de opening van het eerste onderwijskundig media-lab in november 2018. ‘In dit multifunctionele lab worden de toepassingen van virtual reality, immersive computing, robotica, 3d en pc’s geïntegreerd in het onderwijscurriculum’, aldus Van der Baan.

Onderwijsinstellingen die interesse hebben in het HP Campus Partner Programma of in een HP Medialab kunnen contact opnemen met HP of met een van de geaccrediteerde HP Business Partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6650437). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.