Managed hosting door True

Oracle levert backofficeoplossing in cloud aan ONVZ

Truston als partner betrokken bij implementatie

 

cloud computing in de zorg

Ict-concern Oracle heeft zorgverzekeraar ONVZ uit Houten voorzien van een backofficesysteem in de cloud. Bij de implementatie van de cloudoplossing werd de zorgverzekeraar ondersteund door Oracle-partner Truston die eveneens in Houten is gevestigd.

Eerder werkte de zorgverzekeraar met een zelfontwikkeld backofficesysteem. Dit was inmiddels twintig jaar oud en complex om te onderhouden. Zo kostte het veel tijd om ervoor te zorgen dat het systeem voldeed aan de snel en vaak veranderende wetgeving waar ONVZ mee te maken heeft. Doorgaan met deze oplossing zou binnen korte tijd om nog meer maatwerk vragen met hoge bijkomende kosten.

Verder wilde ONVZ geen tijd meer kwijt zijn aan het onderhouden van een on-premise-systeem. De organisatie stelde daarom als eis dat het nieuwe systeem moet draaien in de cloud. Om efficiënter te kunnen werken, moest het bovendien mogelijk zijn om het backofficesysteem te integreren met een crm-systeem, zodat alle klantinformatie in één omgeving te vinden is.

Standaardoplossing voor zorgverzekeraars

ONVZ kwam aan de hand van die eisen uit bij Oracle Health Insurance Back Office, in combinatie met Oracle Service Cloud. ‘Oracle is de enige partij met een standaardoplossing voor zorgverzekeraars en heeft de kennis en ervaring die nodig is om ons goed te helpen’, zegt Marco Saas, cfo van ONVZ. ‘We zijn er nu van verzekerd dat alles goed werkt en we worden ontzorgd voor wat betreft veel basistaken, waardoor we zelf meer tijd overhouden voor onze core business. Bij de implementatie zijn we bovendien geholpen door Truston. Niet alleen op het gebied van infrastructuur, maar ook in het testen en beheer van functionaliteiten.’

‘Klanten hebben niets van de overstap naar een nieuw systeem gemerkt’, zegt Saas. ‘Dat komt deels vanwege een goede voorbereiding en het feit dat we de belangrijkste gebruikers van het systeem al in de testfase bij de overgang hebben betrokken. Daarnaast hebben we medewerkers die klantcontact hebben een training gegeven waarin ze leerde om te gaan met het nieuwe systeem zodat zij het direct optimaal konden inzetten. Ook hierbij zijn we goed geholpen door Truston.’

Oracle zet vanaf deze zomer volop in op zijn cloudoplossingen. In juli 2017 werd bekend dat het bedrijf duizend nieuwe medewerkers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in dienst wil nemen die de groei van de cloud computing-tak moeten ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6206098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.