Managed hosting door True

CRM Partners levert Microsoft Dynamics aan Nutreco

Diervoederproducent kiest voor CRM in de cloud

 

CRM

Nutreco kiest voor de cloudvariant van Microsoft Dynamics CRM. CRM Partners en Microsoft voeren de implementatie uit bij de diervoederproducent. Het bedrijf zegt hiermee de grootste Dynamics 365-klant van Microsoft in Nederland te zijn. Ook is Nutreco het eerste bedrijf in de agrarische sector dat overstapt naar crm in de cloud.

Nutreco werkt al enkele jaren samen met CRM Partners en gebruikt momenteel Dynamics CRM 2011. Ongeveer 1400 medewerkers uit diverse business units in ruim 36 landen gaan dit jaar gebruikmaken van het nieuwe Dynamics 365-platform. Dit neemt in de komende jaren toe tot 2300 gebruikers. De diervoedingsspecialist verwacht de technische migratie samen met CRM Partners in het vierde kwartaal van 2017 af te ronden.

Het bedrijf vaart mee op alle standaarden van Microsoft. Door geen maatwerk te gebruiken kan Nutreco naar eigen zeggen in de toekomst eenvoudig upgraden, moeiteloos integreren en profiteren van de nieuwste technologie.

Cloud

Nutreco kiest voor één installatie in de cloud. ‘Ons bedrijf bestaat uit diverse onderdelen die ieder markt- en regiospecifieke wensen en behoeften hebben als het gaat om crm. Met Dynamics 365 online kan iedere business unit crm naar wens configureren, bijvoorbeeld voor lead management, key accountmanagement, marketing automation of end user engagement. Een andere belangrijke reden om te migreren naar Dynamics 365 online is de verbeterde gebruikerservaring. Ook biedt Dynamics 365 een naadloze integratie met Office 365 en de analyseoplossing Power BI. Met laatstgenoemde kunnen alle medewerkers data uit het crm-platform eenvoudig analyseren en erover rapporteren’, aldus Nutreco.

Businessimplementatie

Naast de technische implementatie richt de diervoerderproducent ook een tweejarig businessimplementatieprogramma in. Hierin wordt gewerkt aan een gestandaardiseerde methode voor het vaststellen van de volwassenheid van de crm-implementatie. Op basis hiervan wordt een specifiek implementatie- en verbetertraject opgesteld. Dit moet medewerkers helpen om crm niet alleen te gebruiken om data in vast te leggen, maar ook om daadwerkelijk meer intelligentie uit het systeem te halen.

Jan van Assen, it-verantwoordelijke bij Nutreco: ‘De overstap naar Dynamics 365 online is een volgende stap in onze crm-strategie. We hebben nu een programma ingericht dat niet alleen oog heeft voor crm als technische tool, maar ook voor het werkelijk integreren van de tool in de marketing- en salesactiviteiten van Nutreco.’

Nutreco en CRM Partners

Bij Nutreco werken circa elfduizend medewerkers in 35 landen. Het bedrijf is met de twee merken Skretting (visvoer) en Trouw Nutrition (diervoeding) wereldwijd actief in meer dan negentig landen. Sinds april 2015 is Nutreco volledig eigendom van het internationale familiebedrijf SHV Holdings.

CRM Partners werd in 2005 opgericht door Emiel Putman. Het bedrijf beschikt over 180 medewerkers, verspreid over drie businessunits: CRM Partners in Barneveld, CRM Partners in het Duitse Eschborn en het nieuwe CRM Partners Customer Service in Amersfoort. Het bedrijf is van oorsprong Nederlands en maakte in 2011 de eerste internationale stap naar Duitsland. Sinds 2015 is het ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Dat gebeurt vanuit de Nederlandse vestiging. CRM Partners levert producten en diensten in de agrarische sector, financiële sector en aan ledenorganisaties. Het claimt een totale omzet van 25 miljoen euro te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6192705). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.