Managed hosting door True

Tvilight en Dynniq verlichten haven Moerdijk

Intelligent straatverlichtingssysteem ziet het licht

 

Tvilight, specialist in intelligente straatverlichting en verlichtingstechnologiebedrijf Dynniq, leveren intelligente straatverlichtingstechnologie en bijbehorende diensten aan Havenbedrijf Moerdijk. Eerder leverden beide bedrijven slimme straatverlichting op Texel.

‘De grote uitdaging voor havens wereldwijd is het verbeteren van duurzaamheid en het verlagen van de operationele kosten. Omdat een groot deel van de energie wordt gebruikt voor verwarming en openbare verlichting, moeten de havens toe naar een nieuwe manier om de openbare ruimte te verlichten’, aldus Bas van de Bosch, projectmanager namens Havenbedrijf Moerdijk. ‘We hebben nu gekozen voor intelligente straatverlichting als de oplossing voor ons industriegebied dat ruim 2600 hectare beslaat. Op een deel van dit terrein wordt nu de buitenverlichting automatisch aangepast aan de aanwezigheid van mensen, dankzij de intelligente licht-controllers met sensoren. Na de pilot heeft Moerdijk besloten om meer dan duizend straatlantaarns in het industriegebied intelligent te maken.

Scenario- en trafficmanagement

André Meijer, managing director bij Dynniq Mobility Nederland: ‘Intelligente straatverlichtingssystemen leveren direct resultaat, maar maken ook de weg vrij voor nieuwe toepassingen voor slimme havens en industriële IoT. Dankzij open api kan het systeem gemakkelijk aan andere oplossingen gekoppeld worden. Hiermee wordt de haven flexibel in het ondersteunen van nieuwe applicaties, zoals scenario- en trafficmanagement.’

Voor de eerste fase in dit project heeft Tvilight zijn toonaangevende straatverlichtingssysteem opgeleverd, dat bestaat uit draadloze verlichtingsbesturingssystemen, bewegingssensoren en managementsoftware. Dynniq was verantwoordelijk voor het projectmanagement en de oplevering, inclusief het inregelen van de lichtscenario’s, die per locatie zijn afgestemd op de specifieke behoeften.

Tvilight is een Nederlands technologiebedrijf op het gebied van intelligente oplossingen voor openbare verlichting. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van sensoren, draadloze controllers en management software. Tot de grootste Nederlandse klanten van Tvilight behoren de Gemeente Helmond, Assen, Texel en de NS.

Dynniq is een internationaal opererend technologiebedrijf in de mobiliteits- en energiesector, dat gespecialiseerd is in intelligente oplossingen voor verkeersmanagementsystemen, smart lighting en besturingssystemen voor bruggen, tunnels en sluizen. Daarnaast is Dynniq aanbieder van strategisch assetmanagement en parkeer- en luchtkwaliteitsoplossingen, alsook partner op het gebied van smart grids en hoogspanningstechniek.

Straatverlichting in haven Moerdijk in beeld

Slimme Verlichting Havenbedrijf Moerdijk

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6181276). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.