Managed hosting door True

Mark Rutte paait Indiase cybersecurity

 

Demissionair minister-president Mark Rutte hoopt Indiase techbedrijven te kunnen verleiden om Nederland als springplank naar Europa te gebruiken. Hij riep deze week tijdens de Nederlandse handelsmissie in India vooraanstaande cybersecuritybedrijven op zich hier te vestigen.

Vooral de regio Groot-Rotterdam-Den Haag doet veel moeite om betrokken bedrijven aan te trekken. Met subsidie van de overheid is het Digital Soft Landing Program gestart, een initiatief om Indiase cybersecurity-spelers te begeleiden bij hun Europese uitbreiding via Nederland.

The Hague & Partners, Netherlands Foreign Investment Agency, InnovationQuarter, gemeente Den Haag, Security Delta (HSD) en DutchBasecamp hebben hiertoe een consortium gevormd. Het doel van de handelsmissie, die nog tot en met vandaag voortduurt, is het versterken van de economische betrekkingen tussen de twee landen.

Er zijn overigens al jarenlang diverse grote Indiase techconcerns actief op de Nederlandse ict-markt, zoals TCS, Wipro, HCS en Tech Mahindra die onder meer al beveiligingsdiensten aanbieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7555512). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.