Managed hosting door True

Aart van der Vlist vertrekt als cio bij politie

 

Aart van der Vlist

Aart van der Vlist wordt per 1 september aanstaande consultant bij ABDTopconsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij is nu directeur Informatievoorziening en chief information officer (cio) bij de politie, een functie die hij pas sinds 1 juni 2021 bekleedde.

ABD (Algemene Bedrijfsdienst) is een adviesgroep van ervaren topambtenaren die zijn in te zetten bij complexe vraagstukken van de top van de rijksoverheid. De consultants doen zowel onderzoek en advies als interim-functievervulling.  

Van der Vlist was voor zijn politie-cio-schap bestuurder/cio bij het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Eerder werkte hij als cio voor verzekeraar Nationale Nederlanden en als senior partner it-management in de financiële markten bij KPMG Consulting.

Van der Vlist volgde diverse studies in it, edp auditing en consulting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dat Van der Vlist na zo'n twee jaar alweer zijn biezen pakt bij de politie is opmerkelijk. De vertrekkend cio stond juist bekend om zijn ausdauer: bij het UWV bleef hij ruim zeven jaar als cio aan boord, waar hij zich vooral bezig hield met het stap voor stap moderniseren en het borgen van de continuïteit van de ict.

In een interne afscheidsmail stelt hij over zijn vertrek: ‘De politie is een tóporganisatie op het gebied van slim toepassen van ict. Kijk maar het High Tech Crimeteam, het Landelijk Operationeel Netwerk, het systeem Mobiel Effectiever Op Straat - Meos - en het online-registratiesysteem Rapp. Om de informatievoorziening van de politie te professionaliseren en beter te verbinden met deze innovaties zijn afgelopen 2,5 jaar grote stappen gezet met de IV-strategie en de datastrategie. Ik realiseer me dat ik aan de vroege kant doorga naar een nieuwe baan, maar de basis is gelegd.'  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7524479). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.