Managed hosting door True

EU-netwerkheffing krijgt weinig bijval

 

Eurocommissaris Thierry Breton dreigt bakzeil te halen met zijn plan om Google, Netflix en andere grote techbedrijven een heffing op te leggen voor gebruik van telecomnetwerken. EU-ministers die in Luxemburg voor de Telecomraad bijeenkwamen, hebben Breton laten weten hier weinig voor te voelen.

Sommige landen hebben het voorstel al afgewezen terwijl andere EU-lidstaten eerst nog een studie naar de noodzaak en gevolgen van zo’n maatregel wensen. Volgens persbureau Reuters behoren België en Nederland tot de tegenstanders van een belasting op netwerkverkeer.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica en Telecom Italia hadden de van Atos afkomstige Franse Eurocommissaris gevraagd zo’n heffing in te stellen. Hun motivatie is dat diensten als YouTube en Netflix voor de bulk van het internetverkeer zorgen, maar de telecomsector voor de meeste investeringen laten opdraaien.

De tegenstanders vinden dit voorstel slecht onderbouwd. Nader onderzoek is nodig naar de effecten ervan. Bovendien heeft zich sterke terugloop van de investeringen in netwerkinfrastructuur voorgedaan. Een bezwaar is ook dat een dergelijke heffing het principe van netneutraliteit zou aantasten. Dit beginsel vereist dat alle gebruikers, van klein tot zeer groot, gelijk worden behandeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7512653). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.