Managed hosting door True

EU bouwt toolset voor mobiliteitsdata

 

Twintig Europese organisaties gaan een toolset voor mobiliteitsdata ontwikkelen. Het nieuwe EU-project Emeralds voorziet in mobility-analytics-as-a-service (maass), dat het werken met grote datastromen een stuk eenvoudiger moet maken.

Nederland wordt vertegenwoordigd door de TU Delft, digital-twin-leverancier Argaleo en consultant Arane. De gemeenten Den Haag en Utrecht zijn pilotstad voor het project. De Belgische inbreng komt van de Université Libre de Bruxelles.

Jeroen Steenbakkers, directeur Argaleo: ‘In de stad komen elke dag weer vele terabytes aan mobiliteitsdata beschikbaar over auto, ov, fiets, luchtkwaliteit, enzovoorts. Dat is mooi, maar die data zijn pas bruikbaar als ze op de juiste wijze zijn te verwerken en analyseren.’

De toolset zal wegbeheerders en andere belanghebbende partijen in staat stellen om gegevens van grote omvang, hoge snelheid en grote variatie te verzamelen en te beheren. Daarnaast helpt deze software data online en offline te analyseren, te gebruiken voor voorspellingen en de resultaten te visualiseren in een digital twin. Bij al deze diensten zal de strenge Europese wetgeving in acht worden genomen, op alle niveaus van de architectuur.

Het project, waarvoor vijf miljoen euro is uitgetrokken, start in januari.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7443227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.