Managed hosting door True

Defensie huurt voor 400 miljoen aan ict’ers in

 

Het ministerie van Defensie heeft Experis Professionals, HeadFirst, Hero Interim Professionals, ItaQ, het Nederlands Centrum voor Interim-Management (NCIM), Need Staffing IT en SynProfs gecontracteerd voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ict-professionals. De raamovereenkomst gaat in per 1 maart 2023, voor een periode van maximaal vier jaar en vertegenwoordigt een waarde van 400 miljoen euro voor het totaal van de zeven raamovereenkomsten.

Het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar de rijksbrede categorie ICT-professionals Rijk is geplaatst, heeft namens het ministerie van Defensie de aanbesteding uitgevoerd. Het ministerie van Defensie is een grote, complexe organisatie met een veelheid aan opdrachten die moeten worden uitgevoerd door zowel vaste als inhuurmedewerkers. Daarbij kan het gaan om toepassing van innovatieve technologie, maar is het evenzeer mogelijk dat het gaat om het in de lucht houden van legacy-omgevingen. Met het afsluiten van raamovereenkomsten beoogt Defensie een structureel zo passend mogelijk aanbod uit de markt te verkrijgen om de schil van flexibele arbeid zo effectief en efficiënt mogelijk in te vullen.

Defensie gaat de ict-professionals inzetten voor ondersteuning vanuit uiteenlopende expertises, bijvoorbeeld op het gebied van big data, informatiebeveiliging, cybersecurity en netwerken. Zij houden zich onder andere bezig met het verzamelen en analyseren van informatie vanuit missies of zorgen ervoor dat deze informatie goed beveiligd is. Ook zorgen zij ervoor dat ict-gedreven materieel, zoals in wapensystemen in voertuigen, simulatoren en smartphones, goed beveiligd is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7437113). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.