Managed hosting door True

Europa krijgt eigen Linux Foundation

 

Europa is een eigen Linux Foundation rijker. De nieuwe organisatie is toegesneden op de speciale behoeften van Europese Linux-contributors, gebruikers en solutionproviders, terwijl de hosting van projecten op Europees grondgebied plaatsvindt. Doel is de groei te versnellen van open samenwerkingen in Europa.

Dit is tijdens de Open Source Summit Europe (vroeger LinuxCon geheten) in Dublin bekendgemaakt. Het hoofdkwartier van Linux Foundation Europe komt in Brussel. Tot de twaalf leden van het eerste uur behoren Ericsson, Accenture, Avast, Bosch, BTP, Esatus, RTE, SAP en Suse. Nederland is met Alliander, NXP Semiconductors en TomTom goed vertegenwoordigd. De Bank of England, OpenForum Europe, OpenUK en het Zweedse instituut RISE zijn geassocieerd lid. Deelname aan de Europese tak staat voor elke organisatie open.

De Europese opensourc-egemeenschap moet hierdoor een nieuwe impuls krijgen. Europa is vrij Linux minded, maar met name binnen de overheid leeft de opensource-gedachte onvoldoende.

Het eerste Europese project wordt de Open Wallet Foundation. Het is de bedoeling een opensource-engine voor open wallets te ontwikkelen die de interoperabiliteit voor verschillende use-cases ondersteunt. Digitale portefeuilles moeten daardoor gemakkelijker zijn te maken.

Algemeen directeur wordt Gabriele Columbro die lang in Amsterdam woonde. In een vraaggesprek met Computable gaat hij dieper in op de redenen tot oprichting van Linux Foundation Europe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7411927). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.