Managed hosting door True

Google verliest hoger beroep in antitrustzaak

 

De Europese Commissie heeft Google in 2018 terecht een miljardenboete opgelegd wegens machtsmisbruik met het mobiele besturingssysteem Android. In hoger beroep heeft dit onderdeel van Alphabet een pijnlijke nederlaag geleden.

Het wordt het bedrijf kwalijk genomen dat fabrikanten van smartphones verplicht vooraf de Google-zoekmachine moesten installeren om van Android gebruik te maken. Ook legde Google onterecht andere beperkende voorwaarden op.

Het Gerecht van de Europese Unie stelde de Commissie grotendeels in het gelijk. Alleen op ondergeschikt punt wist het legertje van Google-advocaten te scoren, waardoor de boete met vijf procent werd verlaagd naar 4,125 miljard euro. De boete was destijds de hoogste ooit door de EU opgelegd.

Overigens kan Google nog stappen naar de hoogste rechter bij het Europees Hof van Justitie. Een woordvoerder van het bedrijf zei in een eerste reactie teleurgesteld te zijn over het vonnis omdat Google voor iedereen juist meer keuze mogelijk heeft gemaakt.

In totaal had Google drie hoger beroepen tegen EU-uitspraken lopen. Daarvan zijn er nu twee verloren. Voor eurocommissaris Margrethe Vestager is dat een mooie opsteker, nadat ze eerder dit jaar een aantal tegenslagen kreeg te verwerken onder meer in juridische procedures rond Intel en Qualcomm.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7411021). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.