Managed hosting door True

Nederland start techsamenwerking met Californië

Koningin Máxima bij Salesforce voor ondertekening overeenkomst

 

Experts uit Nederland en Californië gaan samenwerken aan betere regelgeving en meer gebruik van nieuwe technologieën op gebied van elektrische voertuigen. Ze gaan de EU en de VS adviseren over het opnemen van cybersecurity en veiligheidseisen in nieuwe wetgeving. Daartoe is een overeenkomst getekend tijdens de Nederlandse handelsmissie naar San Francisco, in aanwezigheid van koningin Máxima en de Californische luitenant-gouverneur Eleni Kounalakis.

Nieuwe regelgeving is nodig als in 2035 alle nieuwe auto's die in de Europese Unie en Californië worden verkocht, emissievrij moeten zijn. Ook het aspect van cybersecurity wordt daarin meegenomen. Want hoe slimmer de laadpalen worden des te kwetsbaarder ze zijn voor hackers.

De handelsmissie startte bij Salesforce, San Francisco’s grootste werkgever en belangrijke speler op gebied van technologie voor duurzame oplossingen. Daniel Hofman, deputy Country Lead voor Salesforce Nederland gaf een welkomstpresentatie aan de delegatie. Ook werd bij Salesforce de eerder genoemde overeenkomst over 'Klimaat en Circulaire Economie' ondertekend. De komst van Máxima betekent het eerste officiële bezoek van een Europeese ‘royalty’ aan San Francisco in 17 jaar. Centraal tijdens haar bezoek staan Life Sciences & Health en Urban Mobility.

Snelladen

Koningin Maxima (r) in gesprek met de burgemeester van San Francisco, London Breed.

Nederland en Californië hebben beide grote, innovatieve testfaciliteiten voor het ontwikkelen en testen van de nieuwste technologieën voor snelladen, slim laden en cybersecurity. Dit levert veel nieuwe kennis op.

‘Elektrische voertuigen en goede laadpalen gaan samen als een trein en een spoorlijn’, zegt Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.  ‘En er valt nog zoveel te winnen als het gaat om laadtechnologie. Het is een gebied waar Nederland en Californië veel expertise in hebben. Zo kunnen we samen grote stappen maken naar slimmer, gemakkelijker en veiliger opladen, wat zowel het klimaat als EV-rijders ten goede komt. Er zijn in Nederland meerdere bedrijven met dit soort knowhow, wat voor ons goede economische kansen biedt.’

Concreet willen Nederland en Californië dat laadstationbedrijven wereldwijd dezelfde open standaarden gaan gebruiken, zodat berijders elk laadstation kunnen gebruiken zonder eerst een apart abonnement af te sluiten. Een ander doel is om de ontwikkeling van slim laden te versnellen.

De Topsector ICT en de Topsector Life Sciences presenteren zich vandaag in San Francisco. Tot de delegatie behoren Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vivianne Heijnen. Zo'n 150 ondernemers zijn van de partij. Ook de burgemeester van Utrecht is met bedrijven uit de regio aanwezig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7408183). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.